Kdo jsem a co tady dělám? od Rostislava Honusa. Táto kniha nie je len o hľadaní odpovedí na otázky, ktoré si často kladieme, ale aj o tom, ako sa tieto odpovede dajú preniesť do našich každodenných životov. Ak sa cítite niekedy zmätení a neviete, čo ďalej, táto kniha vám môže ponúknuť cenné nástroje.
📚 Zaujímavé myšlienky z knihy:
Honus sa v knihe zaoberá otázkami, ktoré si kladieme na začiatku svojej životnej cesty: "Kto som?" a "Čo tu vlastne robím?" Čo je ale zaujímavé, nie je to len filozofické zamyslenie. Autor nám ukazuje, že odpovede na tieto otázky nám môžu pomôcť lepšie pochopiť, čo nás v živote motivuje, čo nás napĺňa a ako sa dostať k našim cieľom.
💡 Ako to môžete využiť v bežnom živote?
Jedna z najväčších výziev, ktoré prináša kniha, je objaviť svoju vlastnú identitu. Uvedomíte si, že nie je dôležité, čo od nás očakávajú ostatní, ale čo chceme my sami. Keď sa zamyslíme nad tým, čo naozaj chceme dosiahnuť a aké hodnoty chceme v živote napĺňať, naše rozhodnutia sa stanú jasnejšími. A to je kľúčové, či už sa rozhodujete, čo robiť po škole, alebo akú kariéru si vybrať.
🔑 Kniha vám ukáže, ako žiť autenticky
Rostislav Honus v knihe veľmi jednoducho vysvetľuje, ako nájsť odvahu žiť podľa vlastných pravidiel. Vysvetľuje, ako sa zbaviť vonkajších tlakov a nájsť skutočný zmysel toho, čo robíme. Tento prístup vám môže pomôcť nielen pri rozhodovaní o budúcom zamestnaní, ale aj pri každodenných voľbách.
📖 Prečo je táto kniha pre vás?
Kniha je skvelým sprievodcom pre každého, kto sa cíti zmätený alebo nerozhodný o svojej ceste v živote. A nielen to – prináša aj konkrétne cvičenia, ktoré môžete hneď vyskúšať a začať aplikovať na svoju vlastnú situáciu. Je to návod, ako si usporiadať myšlienky a nájsť smer, ktorý bude skutočne váš.
💬 Moje odporúčanie:
Ak máte pocit, že sa potrebujete zorientovať vo svojom živote alebo hľadáte spôsob, ako lepšie pochopiť svoje hodnoty a ciele, táto kniha je pre vás ideálna. Pomôže vám nielen odpovedať na zásadné otázky, ale aj implementovať tieto odpovede do vašich každodenných rozhodnutí.
#koučing #osobnyrozvoj #hľadanieodpovedí #kdojsemacotadydělám #sebarozvoj #autentickosť #motivácia #rozhodovanie
Začni písať komentár...
Práve včera sme mali so starším výmenu názorov, tak som mu šplechla, že či si myslí, že som vysedená z vajca