Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    bjnr
    5. sep 2023    

    Zodpovednosť triedneho – od osobnej hygieny až po samovražedné sklony

    „Triedna, nemáte vložku?“ prerušilo bez zaklopania veľkú prestávku mladé dievča. Salámový rožok mi ostal na polceste k ústam a kútikom oka som sledoval, že som nebol jediný, kto v kabinete stuhol. „Ale isto, počkaj ma vonku, pohľadám niečo,“ zachránila situáciu kolegyňa, triedna 7. A. Triednictvo je unikátny fenomén a prináša neuveriteľné množstvo výziev, medzi ktorými je hygiena žiakov iba okrajovou témou.

    https://www.postoj.sk/127199/zodpovednost-tried...

    bjnr
    5. sep 2023    

    Na palube ktorej lode ste vy? ⬅️➡️

    https://facebook.com/groups/mindatelier/permali...

    bjnr
    2. okt 2022    Čítané 44x

    Snaha je poháňaná egom. Tvorivosť je radosť pre každého

    To, čo teraz mnohí pociťujeme je sklucenost až zaseknutost. Trvame na svojom, a aj keď by sme sa toho pustili, príde niekto, kto nás utvrdi v tom starom. 

    Tento týždeň, ak sa chceme posunúť, musíme odhodiť ego a všetky jeho lákavé pokušenia, pochybné túžby a SNAHY. Snaha je poháňaná egom, lebo je to práca na 50perc. Len tak, aby sa nepovedalo. 

    K čomu nás táto karta nabáda je, aby sme využili prostriedky, cez ktoré pociťujeme radosť a uvoľnenie a zachytili a pritom prítomný okamih. Aj keby sme si mali iba zatvoriť oči a predstavovať si to v mysli. Vesmír tvorí cez nás, ego sa rozplynie a my sa môžeme oddať povzbudzujúcej energii, kedy zabudneme na prúd času. Dovoľme si byť otvorení tomu dobrému, čo sa v nás nachádza a chce ísť von. Tvorenie je radosť pre každého. Tvorenie prináša každému úžitok. Čokoľvek, čo robíme so srdcom a láskou. To je dôvera, hojnosť, bohatstvo. 

    Zdroj: 

    https://www.facebook.com/groups/1578015579267816

    bjnr
    25. sep 2022    Čítané 196x

    39. Pocit viny bráni tešiť sa zo života

    Pocit viny nesie so sebou pochybnosti o sebe, až nedokážeme vidieť radosť života. Je nezmyselné trestať každý nazdar. Sme absolútne v poriadku takí, akí sme. 

    Ten, kto si myslí, že niečo urobil zle, je vinný, zaťažený, je mŕtvy a ani nezomrel. Slovo hriech vzniklo, aby v ľuďoch prebúdzalo pocit viny. Spôsob, ako ich podmaniť. Potom sú zbavení odvahy, odhodlania, túžob po vytváraní. Stačí ľuďom povedať, že ich chyby sú hriechy. 

    Chyba sa dá napraviť. Kvôli chybe nie je nutné cítiť vinu ani kvôli nej nikoho obviňovať. Vinu ľudia prijímajú od iných ľudí a rovnako ju môžu aj odmietnuť. 

    Máme svoje ideály a idoly, ktorým sa túžime priblížiť a podobať sa im, čoho dosiahnuť sa nedá. Ideály kazia charakter. Kvôli ideálom nenájdeme nikdy mier a pokoj. Nebudeme sa cítiť spokojní. Jediné, čo dokonalé je, je naša prirodzenosť. 

    Vína ale môže niekedy v sebe niesť motivačný prvok. Pocítime vinu, keď vidíme naše nevyužité možnosti. Keď svoj potenciál nerozvijame. Nič nerobíme, iba sa trápime. 

    Nenechajme si zasahovať do súkromia. Negatívni ľudia sa bas vždy budú snažiť ovplyvniť, vyvolať v nás obavy, pochybnosti a dostať nás akýmikoľvek prostriedkami do stresových situácií. Vždy máme možnosť. A hneď aj niekoľko. Stačí sa rozhodnúť. 

    Tu získaš podporu, keď sa ucitis skleslo 😊

    bjnr
    18. sep 2022    Čítané 99x

    38. Tancovať v rytme života

    Tancujte so životom. Urobte niečo, čo bežne nerobíte, aby ste zmenili svoju energiu. Je čas dať veci do pohybu a nájsť spôsob, ako tancovať v rytme života. A to tak, že zaklopeme na svoje vlastné dvere. Akékoľvek prosby a túžby adresujme do svojho vnútra, aby sa tam začala transformácia. Netreba žiadne zázračné mantry, modlitby, ani hľadanie správnych ciest. Všetko, čo potrebujeme, máme už v sebe. Stačí sa zastaviť, stíšiť. Zmizne hmla, rozjasnia sa odpovede. Potom môžeme začať nechať sa unášať prúdmi života. 

    Nesúďte, neskúšajte zastaviť prúd myšlienok, iba sa pozorujte. Žiadna myšlienka, ani nápad nie sú dobré, ani zlé. Skáču, otáčajú sa, lákajú našu pozornosť za každú cenu. Obyčajné pozorovanie protichodných energií otvára našu myseľ pre pochopenie vzťahov. 

    Viac pozitívnych odkazov do života nájdete TU 🙂

    bjnr
    13. sep 2022    Čítané 72x

    Negatívne postoje sú príčinou nespokojnosti živote

    Tiež to máte rovnako? U mňa bývali utorky skrátka ,,ťažké ". Tešila som sa už na večer, na koniec dňa. Utorky mali v sebe negatívny náboj.  

    Nie je to až tak samotným dňom ako tým, čo si v sebe nosíme a ako reagujeme na ľudí, ktorí nemajú svoj deň.   Ak aj vy zažívate takéto opakovania, cykly, vedzte, že niečo vo vašom vnútri čaká na vyliečenie. 

    Samotné negatívne postoje sú príčinou nespokojnosti živote. A potom sa cítime zacyklene.  Často to máme takto preto, že niečo čaká, kým to uzatvoríme. Tlačí na nás niečo nové, čo máme privítať a my sa lipnutim na starom sami blokujeme. Je to poznané, zabehnuté, relatívne fungujúce. Ťažko sa to upusta. Ťažko si ale tak zaistíme šťastie. 

      Keď budete cítiť najbližšie hnev, smútok alebo zúfalstvo, spýtajte sa samých seba, čo musíte vypustiť preč. Čo už nepotrebujete. Zoberte si do ruky daný predmet alebo sa pozrite z diaľky na určitú situáciu a podakujte sa im za všetko, čo ste sa vďaka nim naučili.  

    Pocítite úľavu.

    Pre viac inšpiratívnych odkazov do života mrk TU ;)

    bjnr
    11. sep 2022    Čítané 16x

    Všetci tvoríme celok

    Niekedy tie strašidelne vyzerajúce veci či udalosti ukrývajú v sebe klenoty. Aby sa chránili, vyzerajú udpudzujúco. Ako keď zo škaredého kačiatka vyrastie krásna labuť. Platí, že čo nás desí, nás núti sa voči tomu postaviť. Utrpením sa naše srdcia otvárajú. Približujeme sa tak k tomu, čo nám ukazuje, čím v skutočnosti sme. Musíme byť otvorení tomu. 

    Každý máme podiel na tvorbe celku. Aj keď sa nám môže zdať naša vlastná existencia zanedbateľná, bez našej maličkosti by sa v budúcnosti neudialo nič, čo sa ešte len stane. Sme spoluzodpovední za všetko, čo s aokolo nás deje. Žneme úrodu, ktorú sme zasiali. To, čo dávame (aj v myšlienkach), dostávame naspäť rôznymi cestami. Kto sa iba prizera na nešťastie, znásobuje ho svojou nečinnosťou. Ochudobnuje sám seba. Život môžeme poznať iba z prvej ruky - vlastnou skúsenosťou. 

    Prijmime vo svojich životoch fakt, že sme tvorcovia. Tvoríme, aj keď nič nerobíme. Už aj to je ovplyvňovanie. Nevyvijame tlak, nevytvarame, nemáme na nikoho a na nič dopad, nie sme inšpiráciou. Aj to je v istom zmysle dosiahnutie cieľa. Môžeme začať kedykoľvek. Každý deň sa nám otvárajú nové možnosti pre naplnenie zámerov. Sám život nás zavedie na šťastné cesty. 

    Viac pozitívnych odkazov na každý deň nájdeš tu 😊👍

    bjnr
    4. sep 2022    Čítané 692x

    Smútok nám dava povolenie vykročiť vpred

    Keď zažívame smútok, objavujú sa v nás zmesi emócií a nálad od sebakritiky, sebaodsudzovanie, zraňovanie, trápenie, úzkosť panika, strach, vína, ohrozenie, výčitky svedomia, pochybnosti o sebe, depresia, nespavosť, zúfalstvo atď.

    AAk ste aspoň jeden zo spomínaných pocitov prekonali, vedzte, že už ďalej sa nemusíte trápiť, keď zistíte, čo za smútok prežívate. Mohli ste stratiť blízku osobu, alebo vás opustil niekto, kto pre vás znamenal niečo silné. Tu pomôže iba čas, kedy to všetko samé od seba odznie. Prirodzenými fázami smutenia. Čoraz častejšie sme smutní aj preto, že pociťujeme existencialny smútok. O ten tu teraz ide najviac. Cítime rozčarovanie, stratili sme akúkoľvek nádej, život nám príde bez zmyslu. Prichádza tu skvelá príležitosť pre hľadanie. Z vonka k nám neprichádza nič motivačné. To je naša šanca, aby sme objavovali vnútro.

    Smútok, žiaľ, neberieme ako možnosť pre transformáciu. O to tu ide. Ísť do svojej hĺbky tým, že si dovolíme prežiť bolesť bez ľútosti, výčitiek a obvinovani. Neutekat od bolesti, ale ponoriť sa doň. Len tak vieme vidieť jeho celistvosť a nakoniec zistíme, že mračná sa rozplynuli. Nesnazit sa zahnať smútok. Na čo? Je to zrkadlo ukazujuce, že treba opravu, zmenu. Ako keď sa pokazí auto. Smútok je čas pre šancu a tá prinesie radosť. Aj po búrke vyjde slnko.

    Veľa ľudí čaká na správnu chvíľu, ktorá bude znamením. Smútok sa ich zmocňuje zakaždým, keď balansuju a vyhodnocujú svoje rozhodnutia. Nerozumejú, že to je to znamenie. Povolenie dovoliť si. Nechať pracovať neznamo, vzdať sa kontroly. Smútok rovna sa ovládanie nášho života. Stromy na jeseň púšťajú svoje farebné listy a nesmutia, že vydali kopu energie na ich rast. Vedia, že na jar prídu krajšie a silnejšie listy. Nezamyslaju sa nad starým lístím. S ľahkosťou ho púšťajú.

    Pustime sa aj my. Vždy tu bude s nami svetlo nádeje. Svetlo, ktoré bude svietiť, nech sa rozhodneme vydať kamkoľvek. Musíme ale sa poriadne obzrieť, pretože často nedokážeme vidieť malú iskricku pre subjektívny pocit bezmocnosti a zúfalstva.

    Zdroj: https://www.facebook.com/groups/1578015579267816/permalink/1581509638918410/ 

    bjnr
    28. aug 2022    Čítané 74x

    Nech sa narodíme kamkoľvek, môžeme sa stať kýmkoľvek

    Všetko tak dokonale do seba zapadá. 

    Mnohí z nás majú tendenciu sa stotožňovať s niekým alebo niečím. Prevziať isté vzorce správania a zmýšľania s cieľom uľahčiť si cestu životom. Nájsť si kompas, ktorý ich bude navigovať v neznámych miestach. Veď sa tak dokonale snažili nevzísť z cesty a predsa sa ocitli na neznámom priestore. 

    Vždy to bude o tom, že nech budeme nasledovať kohokoľvek podľa jeho mentorských zásad, v istom bode sa to s nami pretrhne a odvedie nás to nevedno kam. S tým predsa nikto nepočítal. Ledažeby ... 

    Pri skutočnom vedomí by toto nenastalo. Ten, kto je vedomý, je uvoľnený , duchaprítomný, bdelý, pozorný, nezaujatý, svedok zhora. Berie si zo všetkého iba to, čo sa mu hodí. Nekopíruje. 

    Nás ale v živote naučili ako deti, aby sme sa s niečím identifikovali, aby nás následne mohli podľa toho klasifikovať. Zabudli sme pritom na svoju identitu. Neopakovateľný jedinečnosť. Všetci sme sa museli stať kresťanmi, proti vlastnej vôli, lebo to tak mali generácie pred nami. Všetci sme sa museli stať komunistami, lebo by nám hrozil trest. Museli sme prijať ideológie, názory, vzorce. Len preto, aby sme nevybočili a neboli ,,divní". To sa nenosí. 

    Nech sa narodíme kamkoľvek, môžeme sa stať kýmkoľvek. 

    Musíme sa preto naučiť odhodiť všetko to, čo pre nás poctivo niekto iný zberal a na podnose núkal. Môžeme to odmietnuť, aj teraz to spokojne odhodiť, vrátiť späť. Pod všetkými tými nánosmi sa nachádza naša pravá identita. Prirodzenosť. Tá príde pri odpočinku. Keď si dovolíme nehodnotiť neustále diania okolo nás. Pustíme všetko z hlavy. A ono to príde. Kľud. Uvoľnenie. Popretie všetkého, čo nás zaťažovalo. Dovoliť si konečne nesúhlasiť. 

    https://m.facebook.com/groups/1578015579267816 

    bjnr
    22. aug 2022    Čítané 17x

    Hľadanie je na konci

    Hľadanie je na konci

    Môže ísť o nájdenie spriaznenej duše, nájdenie porozumenia a spoločnej cesty s existujúcim partnerom, nájdenie opory v človeku, zlepšenie vzťahov. 

    Dlho vytúžená stabilita prichádza pomaly, pretože treba na nej pracovať. Je to obojsmerný proces. 

    Je to na nás, ako sa postavíme k všetkým vzťahom v našom okolí. Budeme ich pestovať, starať sa, aby začali kvitnúť? Alebo budeme ďalej žiť v krivdách, jeden na druhého ukazovať? Znamenia sú všade naokolo a od toho, ako a či ich uchopíme, bude záležať, čo nastane ďalej. 

    Možno sme to my, kto máme byť tým oporným múrom pre niekoho iného. A my si to mylne interpretujeme ako ignoráciu či stagnáciu druhej strany. Urobme ten prvý krok teda my. Čo ste naposledy spravili pre zlepšenie vzťahov, ktoré vás škreli? 

    Čo vám leží na srdci a nebolo doposiaľ vypovedané? Kde cítite tie boliestky? Čo vám bráni ísť za tým človekom? Je v tom ego? Strach? Čo už teraz môže dopomôcť k harmónii? 

    https://www.facebook.com/groups/1578015579267816/posts/1596624524073588/ 

    bjnr
    19. aug 2022    Čítané 190x

    Problémy, ktoré si vytvárame sami

    Problémy, ktoré si vytvárame sami

    Nie je pravda, že šťastie pred nami uteká. To my, ľudia, utekáme pred šťastím. 

    Niektorí ľudia sa šťastiu, po ktorom túžia, nevedome bránia. 

    Všetky tlaky a problémy vychádzajú nás samotných. 

    Sabotáže nasmerované proti sebe samým môžu prerásť v spôsob života. Nevedome si zvyknete vytvárať si problémy a váš život sa premení v jeden dlhý sled kríz.

    Všetky tie problémy, ktoré si sami spôsobujete a ktoré neustále prichádzajú z rôznych smerov, pripisujete vonkajším okolnostiam či vplyvom. 

    Ste príčinou svojich vlastných problémov. 

    Ľudia odmietajú šťastie a vytvárajú si problémy zo štyroch dôvodov: 

     - majú pocit, že si nezaslúžia byť šťastní, 

     - obávajú sa, že keď budú šťastní, bude to nudné, 

     - sú presvedčení, že riešenie problémov dáva ich životu zmysel, 

     - nikdy nezažili skutočné šťastie a nepoznajú iný spôsob života než existenciu plnú trápenia a nešťastia. 

    Veľa ľudí si myslí, že si nezaslúžia byť šťastní. 

    Jednou časťou svojho JA túžia po rovnakom šťastí, aké vidia u ľudí okolo seba, ale ich druhá časť im neustále opakuje, že si ho nezaslúžia. 

    Niektorý ľuďom príde život ako na horskej dráhe vzrušujúci, tešia sa náhlych prílivov adrenalínu. 

    Stabilita, pokoj a šťastie ich desí, pretože im pripadajú nudné. 

    V skutočnosti sa ale boja, že by tak prišli o silné zážitky. 

    Kľud nemusí byť nudný. 

    Nechávajú podvedome vznikať ďalšie krízy, aby mali pocit, že sú potrební a užitoční. 

    Pokiaľ niekto vyrastá v chaotickej rodine, zvykne si na život plný kríz a nepokoja. V dospelosti mu potom môže vyhovovať skôr problematický než harmonický životný štýl, pretože nič iné nepozná. Inštinktívne vyhľadáva disfunkčné vzťahy a situácie. 

    Zmeniť vzorce svojho súčasného správania a utlmiť tak zdroj svojich problémov. 

    Nezmier sa so žiadnou bolesťou. Zaujmi voči bolesti politiku nulovej tolerancie. 

    Začať sa angažovať v podpornej skupine. Tak uvidíš svoje problémy v inej perspektíve a budeš si lepšie uvedomovať, aké šťastie v živote máš. 

    Ľudia až príliš ochotne znášajú nespokojnosť a nešťastie. Akoby si mysleli, že ide o bežnú súčasť života. 

    Pokoj a šťastie sa dejú. 

    Viac podobných príspevkov a inšpirácií v skupinke: 

    fb://group/1578015579267816?ref=share 

    Len láska nestačí. So vzťahom neprichádza konštantné šťastie

    „Keď žijeme v presvedčení, že nám má byť iba dobre, tak prestávame zvládať spracovávať negatívne emócie. To znamená, že prahneme po slasti a vyberáme si iba tie vzťahy, ktoré sú instantné a rýchle. Ja tomu hovorím instagramový vzťah, keď si posielame selfíčka, ako sa máme krásne, ale na pláži v Thajsku mlčíme, pretože si nemáme čo povedať,“ hovorí známy český párový terapeut Honza Vojtko v najnovšej epizóde podcastu Nevyhorení.

    https://www.forbes.sk/parovy-terapeut-vojtko-le...

    Za špatnou náladu a deprese může serotonin. Z čeho můžeme hormon štěstí získat?

    Ona odpověď na to, jak se cítíte, může mít základ daleko jednodušší, než si myslíte. Vždyť naše tělo se přece jen skládá z látek, bakterií, vody a tak dále… takže se klidně může stát, že vašemu tělu chybí důležitý hormon serotonin.

    https://nasregion.cz/za-spatnou-naladu-a-depres...

    Sedíte dlhšie než pol hodinu? Zistite, prečo by ste mali okamžite vstať

    Napriek tomu, že mnohí z nás väčšinu dňa presedia, pre naše telo je to najmenej prirodzená pozícia, ktorá nám ničí zdravie. Čo je na sedení také škodlivé a ako to vyriešiť bez toho, aby ste museli dať v práci výpoveď?

    https://www.forbes.sk/sedite-dlhsie-nez-pol-hod...

    Proč zůstáváme v toxickém vztahu?

    Zůstáváte v toxickém, nezdravém, nějak nedobrém vztahu a nedaří se vám z něj vystoupit? Dobrá zpráva je, že máte za sebou jeden z nejtěžších kroků. A to je uvědomit si, že v podobném vztahu vůbec jste! Máte alespoň kousek náhledu a hodnoty sebe sama. A pokud v podobném vztahu nejste, může vám následující text pomoci si připomenout, jak by měl dobrý, zdravý vztah vypadat. Přeji mnoho odvahy při čtení (je to docela dlouhé) a hlavně v životě. O ten jde.

    https://neusar.cz/proc-zustavame-v-toxickem-vzt...

    Co v nás zabíjí kreativitu a tři způsoby, jak ji ze sebe i tak vydolovat

    Žijeme ve věku kreativity. Schopnost vymýšlet nové nápady je v současnosti nejsilnější konkurenční výhodou. Vystihuje to i slogan – Inovuj, nebo umři. Firma je dnes buď rychlá, nebo mrtvá. Rychlá v generování nápadů, řešení, idejí, vizí a hodnot, na které se nepráší na firemní nástěnce, ale fungují v praxi.

    https://forbes.cz/co-v-nas-zabiji-kreativitu-a-...

    Poslouchání podcastů a nová zjištění

    Existuje mnoho motivů, proč posloucháme podcasty. Zajímavá témata, inspirativní hosté nebo vzrušující vyprávění. Podle nové studie, ale existují psychologické rozdíly mezi lidmi, kteří podcasty poslouchají a kteří ne.

    https://www.firemni-sociolog.cz/cz/uzitecne-inf...

    Z žen jsou chlapi, otcům chybí autorita, děti jsou chudáci

    To si myslí tato světově uznávaná psycholožka Jiřina Prekopová. Žila v Německu, přednášela na různých místech světa, její knihy jsou bestsellery. Byť se jí blíží devadesátka, nepřestává ji zajímat, kam se společnost ubírá. Její názory možná někoho nadzvednou.

    https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/jirina-prek...

    Komunikácia a osobná moc

    Nenachádzate uspokojenie v osobnom alebo pracovnom živote? Žijete viac podľa očakávania druhých ako podľa svojich? Ste menej trpezlivý, viac roztržitý a dostávate sa do konfliktov? Prejavilo sa to už aj na Vašej komunikácii?

    Máte pocit, že sa niečo podobné deje Vám? Prečo je to tak a ako sa dajú vaše osobné a pracovné vzťahy zlepšiť, sa môžete dozvedieť na ďalšej prednáške How-Know. Na prednáške „Komunikácia a osobná moc -- psychológia v bežnom živote" sa naučíte aj to, ako komunikácia pomáha v medziľudských vzťahoch. Prednášajúci Ľudo Dobšovič a Lívia Lozsi budú princípy komunikácie vysvetľovať prostredníctvom transakčnej analýzy - jednoduchého a zrozumiteľného jazyka v oblasti psychológie.

    https://www.youtube.com/watch?v=krGWBA9Hv98

    Proč je dobré mít naději

    Horolezec stojící pod nebezpečnou stěnou, podnikatel zakládající firmu, student hlásící se na obtížnou školu či pacient, který se právě dozvěděl o své těžké diagnóze, ti všichni potřebují naději. Naděje je jeden z nejcennějších a často také nejopomíjenějších vnitřních zdrojů, které máme k dispozici. Naše vnitřní kapacita mít naději ovlivňuje naše štěstí i naše úspěchy. Naděje však v sobě obsahuje mnohem více než víru, že věci nakonec dobře dopadnou.

    https://www.lifecoaching.cz/psychologie-nadeje/

    bjnr
    9. júl 2022    

    Sebepéče: 6 způsobů, jak o sebe lépe pečovat

    Je velmi důležité pečovat o své tělo, mysl a duši každý den, nejen když onemocníte. Naučit se správně jíst, omezit stres, pravidelně cvičit a vzít si volno, když ho potřebujete, jsou základní kameny péče o sebe a mohou vám pomoci zůstat zdraví, šťastní a odolní, uvádí web PsychologyToday. Naštěstí existuje mnoho věcí, které můžete pro péči o sebe udělat. Zde je 10 způsobů, jak začít.

    https://casprozeny.cz/krasa-a-zdravi/sebepece-6...

    bjnr
    8. júl 2022    

    Vychovávame neužitočné deti?

    Začiatkom deväťdesiatych rokov žila psychologička Suzanne Gaskinsová v malej mayskej dedine v štáte Yucatán, kde nadviazala rozhovor s dvoma sestrami vo veku 7 a 9 rokov. Dievčatá jej začali s veľkou hrdosťou rozprávať o všetkých prácach, ktoré robili doma po škole. Staršia vyhlásila: "Periem svoje oblečenie aj oblečenie môjho brata." Na Gaskinsovú tak zapôsobilo nadšenie dievčat pre pomoc v domácnosti, že začala študovať, ako deti v dedine trávia čas. Rýchlo si uvedomila, že malé deti nielenže veľkou mierou prispievajú k domácim prácam, ale že to často robia bez toho, aby im to niekto povedal. V skutočnosti bola pomoc mnohokrát ich nápadom. Za posledných 30 rokov Gaskinová a niekoľko ďalších psychológov dokumentovali pozoruhodný fenomén v domorodých rodinách v Mexiku a Guatemale. Malé deti v týchto domoch sú v domácnosti mimoriadne nápomocné. Pomáhajú prať, variť jedlá, umývať riad. A často robia domáce práce bez toho, aby im to niekto povedal.

    https://eduworld.sk/cd/marcela-kozejova-palkech...

    bjnr
    7. júl 2022    

    Měřitelno versus neměřitelno

    Nějak se to ten den sešlo. Dvě různé kamarádky a každá na telefonu v slzách: „Řekl mi, abych začala chodit do práce! Ale já nemůžu. Nechci. Mě to doma s dětima baví. Já se jim chci věnovat. Už teď jsem vyčerpaná jenom péčí o ně, a jak bych k tomu měla zvládat ještě práci? – Samozřejmě, že to budu zvládat, ale za jakou cenu? Mně nevadí, že si budou myslet, že jsem domácí puťka, mě to doma s děckama fakt baví!“

    https://navodnazeny.cz/meritelno-versus-nemerit...

    bjnr
    6. júl 2022    

    Pomoc, moje dieťa chce piercing! Keď mu to zakážem, bude ma neznášať. Čo s tým?

    Správne komunikovať s dospievajúcimi a nepokaziť vzájomnú dôveru, to je občas veda. Ako teda s nimi riešiť, keď prídu s prosbou o povolenie piercingu alebo tetovania? Spýtala som sa odborníkov a konečne som si aj sama urobila obrázok o tom, ako to raz so synom budem riešiť ja.

    https://tchiboblog.sk/ked-chcu-deti-piercing/

    bjnr
    5. júl 2022    

    Jak uvolnit tělo i hlavu

    V dnešním uspěchaném světě, kde si lidé nakládají na svá bedra možná až příliš práce a starostí, je velmi důležité vzít si čas i na odpočinek. Je to stejně důležité umění, jako třeba pracovní nasazení či efektivita práce. Když už si dokážete čas k relaxaci najít, je potřeba zvolit vhodný způsob odpočinku.

    https://www.jatodokazu.cz/jak-uvolnit-telo-hlavu/

    bjnr
    4. júl 2022    

    Z extrému do extrému. Vychovávame dnes egomaniakov?

    Detstvo som prežila v 80-tych rokoch minulého storočia. Žili sme na sídlisku, naša rodina (mám staršiu sestru) sa neodlišovala od tých ostatných. Deti mali na krku kľúčik od bytu a chodili zo školy domov samé.

    https://www.rodinka.sk/vychovavame/vychovavame-...

    bjnr
    4. júl 2022    

    6 silných Otázok pre Úspešný Deň

    Tieto silné otázky len za 5 minút naštartujú váš úspešný deň
    ... alebo ako sa dostať z Chaosu do Poriadku

    https://training.petersasin.com/nurturing-video...

    bjnr
    4. júl 2022    

    Dcery už na svět nenahlíží podle mediálních měřítek, říká Fotr na tripu

    Mají za sebou na 75 tisíc kilometrů. Objevili kurdské Turecko, projeli rizikový Irák, stihli předválečnou Ukrajinu a dobyli i nejsevernější místa Země. Dvě malé holky a jejich Fotr na tripu. Než se vydají na další roadtrip, zeptali jsme se Josefa Vrtala, jaké je to trávit hodiny s dětmi v autě, kdo plánuje a mění cesty. A proč je důležité mít po boku paní Columbovou.

    https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/fotr-na-tri...

    bjnr
    1. júl 2022    

    Každý z nás má svého anděla strážného. Ten nás hlídá a ochraňuje. Jsou ale situace, kdy neumí a nesní zasáhnout. Podívejte se, kdy k tomu dochází

    Ať už věříte, nebo nikoliv, tak faktem je, že každý z nás má svého anděla strážného. Ten je nám na blízku a ten je zde také proto, aby nás jako lidské bytosti chránil. Ve většině případů to samozřejmě funguje. Pokud je třeba, tak daný anděl zakročí a zajistí, že naše další kroky budou správné, bez velkých negativ. Jsou lidé, kteří na svého anděla dokonce spoléhají.

    https://prosvet.cz/kazdy-z-nas-ma-sveho-andela-...

    Ste večne unavení? Možno máte vážny problém

    Už samotné vedomie toho, že trpíte fibromyalgiou (FM), je dosť zlé. Tým horšie sa môžete cítiť, keď sa pridajú ďalšie príznaky – od únavy až po depresiu. Tieto „doplnky“ zasahujú do vzťahov, pracovného nasadenia a fyzického, emocionálneho a mentálneho zdravia. Fibromyalgia sa nedá úplne vyliečiť. Musíte sa s ňou naučiť žiť a snažiť sa príznaky aspoň zmierniť. Úľavu prináša kombinácia liekov a určitého životného štýlu. A o ňom to tentoraz je.

    https://psychologia.detiamy.sk/clanok/ste-vecne...