icon
1 / 1
avatar

Krasa, no tak toto sa mi este vzivote nepodarilo,takato knedla, prosim mohla by si mi napisat presny recept? Vdaka!

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@adrika_77 nuž ja by som tiez prosila, ale postup ako pre debila 😜poprosim, lebo som ešte nerobila vobec a nasa mala by mohla knedlu len tak jak chleba kazdy den 🤣

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

Vyzera uzasne 😉 a to ja knedlu moc nemusim no tvoju by som si dala 😁

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

aj ja poprosim recept. dakujem

Odpovedz
6. okt 2019
avatar
Odpovedz
6. okt 2019
avatar
Odpovedz
6. okt 2019
avatar
buba86
autor

@kroketta 😅 u nás rovnako, hneď zpráskala dva kusy 😂

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

Poprosim aj ja receptik dakujem ja milujem knedlik mnam
Vas vyzera uuuuzasne 😊

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

Aj ja poprosim receptik 🙂 Ďakujem

Odpovedz
6. okt 2019
avatar
buba86
autor

120ml teplého mlieka, lyžička kryš. cukru a skoro dva celé sáčky droždia v prášku, zmiešame keď sa urobí kvások (nabuble) pridám do misky kysky 😁
V ktorej už mám 400g hladkej múky, 1 vajíčko a soľ (od oka) pridám kusok oleja a vlažnej vody tiež od oka a mixujem, cesto nesmie byť hutné ale také akurát, ak je moc husté pridajte kusok vody a oleja, potom ho lízatkom ešte obtriem z okrajov aby sa mi v miske urobil pekný bochník na vrch pomucim múkou, zatvorim a nechám kysnúť asi 45min.potom vyklopím spracujem na dobre vymučenej doske a urobím si dve menšie knedle keďže ich naparujem v hrnci majú skôr tvar bochnikov, nechám podkysnúť asi 10 minut a vkladám do hrnca v ktorom mi vrie voda a mam v ňom tu srandu kovovú ktorú ešte potriem olejom, parim 18 minút, keď sú uvarené popicháme špáradlom ešte v hrnci, potriem olejom, vyberiem a môžme jest😁

Odpovedz
6. okt 2019
avatar
buba86
autor

Keďže cerstve droždie u nás nemáme kupujem toto😉

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@buba86 pecka, myslíš, že to mozem hodit aj do parneho hrnca? lebo nemam tu kovovu srandu

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

bez ohľadu na muku sa mi kysnutá knedle a buchty vždy podaria. Máš ju krásnu a chuťou sa domáca nedá porovnať s tými z obchodu. Super 👍.

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@kroketta knedlu mozes v pohode varit, nemusis davat na tu srandu. Len ked ju das do vriacej vody, zatvor hrniec a nesmie sa otvorit..ja varim 15-17 minut, podla toho, aka je velka..a nesmie byt sporak na plno pusteny, lebo voda utecie 🙂 potom vyberiem, popicham a potriem maslom.

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

Dakujem 😊

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@emily76 kujem😊

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

Aj ja som robila včera a aj dnes boli ako čerstvé 👌 my knedľu nekupujeme vôbec, len ja robím

Odpovedz
6. okt 2019
avatar
buba86
autor

@zabka1987 podobne, my nežijeme na Sk takže život ma naučil 😂

Odpovedz
6. okt 2019
avatar
buba86
autor

@kroketta netuším ja robím tak ako kedysi dávno moja starká 😊

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

aj ja vyskúšam tento recept, zatiaľ som robila len z polohrubej🙂

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@kroketta ja robim knedlu len v parnom hrnci ... 👌👌👌😉

Odpovedz
6. okt 2019
avatar
buba86
autor

@dada91 ja tiež stále, ale vraj táto značka je vhodná na recepty kde nahradí obyč.vyberovu polohrubu.

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@tinaxxx to vážne? no tak slusim teda, toho som sa cely cas asi najviac bala 😎

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@kroketta vaazne 😉👌

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@tinaxxx šupa teraz ani nezaspím 🤣🤣🤣 a koľko ju tam nechas?

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@kroketta cca 20minut

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@tinaxxx 👏no super, ďakujem za tioy kočky 😘

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

Musím vyskúšať.😉

Odpovedz
6. okt 2019
avatar

@tinaxxx ja mám tiež parný hrniec je skvelý a tiež krásne knedle z toho

Odpovedz
7. okt 2019