139 / 552
    zapekané špenátové palacinky plnené syrom a šunkou

    Suroviny: (4 ks)
    mrazeny spenat 1/2bal. (225g)
    spaldova muka 3/4salky
    mlieko 250g
    cesnak 2 struciky
    vajce 1
    oregano
    cierne korenie
    sol
    olivovy olej

    Plnka:
    struhany syr eidam ( ja som dala platky kravskeho syra )
    kuracia sunka s vysokym obsahom masa
    riccota alebo biely jogurt

    Postup:
    Spenat rozmrazime, poriadne postlacame rukami. V miske zmiesame mlieko, vajce, oregano, korenie, sol, rozpuceny cesnak, spenat, postupne primiesavame muku. Cesto je hustejsie ako pri klasickych palacinkach. Na panvici rozohrejeme oliv.olej a opekame palacinky. Na hotove palacinky ulozime 2 platky sunky, nastruhany syr a zrolujeme. Poukladame do zapekacej misy, posypeme trochou syra a zapekame 10min. pri 200°C. Podavame s riccotou alebo bielym jogurtom.

    9. jún 2014

    vyskušam, vdaka za recept 🙂

    9. jún 2014

    @ddanuskaa nie je zac, boli super, dokonca aj mm chutili, a to je co povedat 😀

    9. jún 2014

    @catherine63 mnaaaaaaaaaaam tak to si musim spravit. vdaka za recept

    12. okt 2015

    @scarllette tak dobru chut prajem 🙂

    12. okt 2015