cervenynos
29. dec 2018
756 

Jeden deň Červeného nosa - minúta po minúte 🚑

V nemocnici plynie čas pomaly. Aj v týchto chvíľach je po celom Slovensku množstvo detí, ktoré musia vydržať dlhé chvíle v postieľke, s pohľadom upretým na infúziu. Kto ich rozosmeje?

Máme dobrú správu. Za jediný deň stihnú zdravotní klauni navštíviť a rozveseliť stovky detí po celom Slovensku. Denne si klaunský kostým oblečie približne 20 zdravotných klaunov a dokopy stihnú až 15 návštev detských oddelení, a to v rôznych kútoch Slovenska.

Sledujte minútu po minúte: Jeden deň Červeného nosa

4:45   Východ slnka, predpoveď počasia priaznivá 🌞

6:45   Sestrička Vygumovaná štartuje sprevádzanie malých pacientov Na Operačnú Sálu detskej chirurgie NÚDCH v Bratislave. Ešte naladiť ukulele a šup šup do práce, do konca služby o 12:00 má naplánované zabávanie 10 vystrašených pacientov s rodičmi, ktorí čakajú na chirurgický zákrok.

7:00   V DFNsP Banská Bystrica sestrička Bodka už odprevádza Na Operačnú Sálu Jožka so zlomeninou, počas služby ju čaká ešte ďalších 7 detí a kým službu o 12:00 ukončí, pravdepodobne ešte nejaký urgentný prípad pribudne.

9:00   Sestrička Šťastná s doktorom Púpavom v Bratislave, sestrička Bylinka s doktorom Gipsom v Banskej Bystrici a primárka Lienka s asistentom Blškom v Prešove práve začínajú svoje ambulantné klauniády. Smiech sa bude ozývať na chodbách pred detskými, očnými, ORL a inými ambulanciami, klauni vysušia uslzené očko, ktoré sa bojí odberu krvi, zabavia huncútov, ktorým sa už nechce tak dlho čakať na pána doktora, potešia pesničkou aj ustarostených rodičov, rozosmejú pani sestričku nejakým figliarskym kúskom.

9:00   Slečna Lesana a pán Marhuľa vo svojich špeciálnych seniorských kostýmoch vstupujú do Senior centra v Michalovciach, kde ich pani Amália už s nadšením víta. V tej istej chvíli začínajú svoju klauniádu Smiech nepozná vek Olinka Havranová s asistentom Mirom Šarkanom v Domove jesene života v Bratislave, kde dnes zabavia až 21 seniorov.

9:00   Trojčlenný tím Fidlikáry štartuje svoje predstavenie v špeciálnej základnej škole v Zlatých Moravciach. Deti vchádzajú do čarovného sveta šumenia mora, zvonenia kľúčov a prekvapení vystupujúcich z tajomného kufra.

10:30   V liečebnom ústave Marína v Kováčovej začína tretí deň nácviku vystúpenia kúzelníkov a akrobatov Cirkusu Paciento. Lietajúce farebné šatky, točiace sa taniere, obrí bublifuk, žonglovanie a bláznivé triky sú z hodiny na hodinu profesionálnejšie, do partie sa dokonca osmelila aj Lucka, z ktorej sa vykľula talentovaná tanečnica na povraze.

12:00   Štartujú sa autá, bicykle, kolobežky a jednotlivé dvojice zdravotných klaunov s kostýmami a rekvizitami sa postupne presúvajú do plánovaných nemocníc vo všetkých regiónoch. Nezastaví ich dážď ani krúpy, „zápchy cestné ani črevné“, pretože smiech detí, obzvlášť tých, ktoré sú hospitalizované už dlhšiu dobu, bude tou najkrajšou časťou dňa.

14:00   Štrnásť dvojíc zdravotných klaunov začína svoje pravidelné zdravotné klauniády a klope na dvere izbičiek na detských oddeleniach NÚDCH v Bratislave, v Podunajských Biskupiciach, v Trnave, Nitre, Piešťanoch, v DFN v Žiline, Prešove, Košiciach, Martine, Trenčíne a Bojniciach, v Rimavskej Sobote, Banskej Bystrici a Leviciach. Dnes to bude až 180 detí, ktoré sa potešia veselej návšteve a na svoje si prídu aj rodičia či páni doktori a sestričky. 

15:00   Sestrička Krvinka s doktorom Fifipierkom zvonia na zvonček na dome rodiny Mrkvičkovcov v Trenčianskych Fafrnkovciach, kde sú už netrpezlivo očakávaní. Deti vzrušene vykúkajú z okna, ale najviac sa teší malý Šimonko. Prezuvky máme je jeho najobľúbenejší program, dokonca obľúbenejší ako ktorýkoľvek TV seriál. Tu je totiž v hlavnej úlohe on sám.

20:45   Západ slnka, podľa predpovede bude teplá a jasná noc. Zdravotný klaun uloží vlastné detičky, dokončí výkaz z klauniády, pred zrkadlom precvičí nový nápad na skeč, zašije odtrhnutý gombík, doplní zásobu balónov a červených nosov do tajných vreciek doktorského plášťa, a dokončí ešte „tisíc“ dôležitých drobností.

Je načase ísť spať, zajtra bude nový deň. Nový deň plný detí netrpezlivo čakajúcich v nemocničných izbičkách na svoju nádielku smiechu a radosti.

Nový deň ČERVENÉHO NOSA. #cervenynos

aj do Zvolenskej detskej nemocnici chodia červené nosy a sú úžasní 😍

29. dec 2018

@monikaduskova Monika, dakujeme za peknu fotku, pred 3 dnami sme otvorili sutaz, mozete sa do nej uverejnenim tejto fotky zapojit - pozrite nase starsie prispevky 🙂

30. dec 2018

Ďakujem doktorke Spevavej a sestricke Pistikovej za sprijemnenie nepríjemného pobytu v nitrianskej nemocnici ( nič proti Nitre,len uvádzam mesto)

5. jan 2019

je to super projekt, stretli sme sa s klaunami v máji na antolskej, je mi ľúto, že ma nenapadlo spraviť fotku. inak asi mesiac som od synátora počúvala, že chce psíka z balóna, ktorý mu spravili klauni. 😉

5. jan 2019

Minuly rok v septembri sme s nimi stravili tyzden na urazovej chirurgii na Kramaroch,su to skveli ludia,klobuk dolu co pre deturence robia,moj maly netrpezlivo na nich cakal kazdy den a bavil sa napriek bolesti z operovanej rucky a pobavila som sa veru aj ja Dakujeme🙂😇❤

6. jan 2019

@andrea37 dakujeme za pekne slova, ak mate zaujem, pozrite si nas prispevok z 27.12., vyhlasili sme sutaz - staci ak fotku a vas komentar skopirujete pod sutaznu vyzvu, dakujeme

7. jan 2019

@cervenynos ďakujem pridám sa😉

8. jan 2019

Začni písať komentár...

Odošli