1 / 1

    Jej, ten je zlaty😊

    14. máj 2020

    Inak akurat Eva Zelnikova zdielala pred par dnami nejaku pani co si objednala na slovensku takehoto (vraj je u nas tazko dostupny a ked tak papierovy a drahy.. ona takeho ma z Ruska az) no a pani na foto mala takehoto macka a ked prisiel bol to fake s maltezakom krizeny a vobec sa nepodobal.. takze pozor na slovenskych predajcov.. trebs vidiet rodicov

    14. máj 2020

    @shilla23 Moji su vsetci z Ruska 🙂 Na SK by som si nekupila ani zajaca, nieze este Pomika. Okrem chovatelov, samozrejme, ktori nevedia, co za psa pytat. A ta rivalita a ohovaranie medzi nimi. Presla ma vsetka chut.
    Tento pride hned ako otvoria hranice ❤️💙

    14. máj 2020

    @charliee1980 no je to krasne plemeno ale teda tusim 1300 za neho dala ta pani a keby si videla toho vypelichaneho tvora co jej prisiel.. a som sa cudovala ze im aj za neho zaplatila.. no na slovensku je 80% chovnych stanic otrasnych.. cest vynimkam

    14. máj 2020

    @shilla23 V Rusku stoja Okolo 1.500-2000 plus import.
    Kedysi, ked som o Pomikoch este ani netusila, tak znama si kupila za 1.000€ A venci ho na nasom sidlisku (mame aj RD, kde su psikovia) No a vencila som toho mojho a ona mi: jeeeej, aky je to pes ? Ja ze Pomeranian. Pozera na toho svojho a ten 2krat vacsi 😂😂😂 Kupovala na SK, jasne.

    14. máj 2020

    @shilla23 Myslim, ze vela ludi Pomika este ani nevidelo 😂

    14. máj 2020

    @charliee1980 máš fotku tak celého tvojho? Zo zvedavosti tiež, suseda v druhom vchode ma, tiež dali ccca 1000 e na SK, je hnedý Bože steká nonstop chudák na balkóne

    14. máj 2020

    @adulkam Toto je najkrajsia. Najkompaktnejsia. Ale u steniatok to laik nevidi. Ani rozdiel medzi Pomikom a strednym spicom.

    14. máj 2020

    @charliee1980 no a to henta kupila bez papierov.. to je ako nasa.. mame staffordku modru(tazko zohnat).. mojho draheho kamaratka,chcela silou mocou tiez no co kupila sa na staffa ani nepodoba a z modreho je hnedy 🤣🙏 proste ludia si chcu nieco kupit a ani si o tom nenastuduju, ani pred tym ako kupia nepotrebuju vidiet rodicov aspon fotky a kupuju od hocijakeho pofiderneho chovatela..

    14. máj 2020

    Simba- samcek. 1800g

    14. máj 2020

    Sunny- krasna hunata. Taka princeznicka je ona.

    14. máj 2020

    @charliee1980 to ako casto musis kefovat? A to maju vlasy ci chlpy?

    14. máj 2020

    @shilla23 Maju podsadu, ako ovecky. A navrchu srst, riadnu. Aspon 2krat do tyzdna treba precizne.

    14. máj 2020

    @charliee1980 ona ho ma drobného, nie takáto hnedá, zle som sa vyjadrila ryšavá 😁🤦‍♀️

    14. máj 2020

    @adulkam Su aj oranzovi, jasne. To je jedina farba, ktora sa mne nepaci 😂 Aj preto som si na SK a v CZ nevedela vybrat.

    14. máj 2020

    @adulkam U chovatela, samozrejme. Pomika by som bez PP nikdy nekupovala, lebo vsak....😁

    14. máj 2020

    @charliee1980 že čakali naňho dlho, asi len bol plánovaný vrh a už ho za jednali 😁 ako je zlatíčko, taky jemný určite sa mi vyzorovo viac pllacia ako jorkshir alebo čivava 🙂

    14. máj 2020

    @adulkam Sranda inak....nehovorim, ze moji nestekaju, ale nie s oblubou nejak...asi ich to treba oducit.

    14. máj 2020

    @charliee1980 on je dosť sám

    14. máj 2020

    @adulkam Aj som si myslela....

    14. máj 2020

    aj ja chcem mamine na 70-ku psíka (teda ona chce), pozerala som aj pomeraniana, ale tie ceny, OMG, tak bude asi maltezáčik 🙂

    14. máj 2020

    @dundulica Aj tie sa mi nahodou pacia.....ale hovorim....nikdy, nikdy by som tieto rasy nekupovala bez PP. A vlastne ziadneho psa....lebo ano, kym je to malicke, tak je to zlate....a potom clovek zisti, ze 15 rokov musi zit so psikom, ktory sa mu vlastne ani nepaci, len mu prirastol k srdcu..ved kto uz potom da psika prec....? Su aj taki, ale vacsina nie.
    Maltezak je nahodou mudry psik. Kamoska ho ma.

    14. máj 2020

    @dundulica Ma tak teraz napadlo....vencila som mojho na sidlisku (kym bol jeden, prvy) a zastavila ma taka babicka....ze aky je krasny, ze kde by takeho kupila a tak, ze je sama, chcela by nieco take malicke....a potom tak zosmutnela....ze kto sa o neho postara, ked zomrie.....? Tak mi to prislo luto....tak som jej jedneho slubila, ze by sa v tom pripade vratil k nam do chovu, ze sa nejak dohodneme, ked budeme mat steniatka.

    14. máj 2020

    Juj zlatusik, vyzerá jak brmbolec na čiapke 😍😁

    14. máj 2020

    @petra92 😂😂😂😂😂

    14. máj 2020

    @charliee1980 prepáč ale musí žiť so psikom ktorý sa mu nepáči, ktorý mu len prirástol k srdcu? Podla mňa je výzor až druhoradý,ale ja psíka nemám ako módny doplnok.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Nie je druhorady. Na mna, prosim ta, nechod s tymito emociami za ruskom internetu. Keby bo druhorady, tak si vyberiem Civavu (ktora sa osobne mne nepaci) a mala by som tie.
    Keby bol druhorady, tak ti je jedno, ci ti ho prehodia za plot, alebo sa ides pozriet na neho ako vyzera a kde vyrasta.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 A ano, musi zit so psikom, ked si povodne niekto prial modreho a ma z neho hnedeho, alebo si prial s uskami hore, no tie su spadnute. Jednoducho ano, su psikovia, ktori sa, zial, nevydaria v ramci svojej rasy este mam za to aj zaplatit 😃

    14. máj 2020

    @charliee1980 vravím že pre mňa je výzor druhoradý, alebo pre človeka ktorý miluje psov, je mi jasné že pre teba je výzor na prvom mieste. Hlavne nezabúdaj že pes je živý tvor a nie dokonalý tovar.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 A plati to uplne pri vsetkom. Ci je to stromcek, ci topanky, ci buduci milenec alebo manzel. V prvom rade vnimame nieco po vizualnej stranke a potom si zistujeme okolo toho.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 🤦🏽‍♀️ Dobre. Tak si ty kupuj psa akeho chces a moj vyber nechaj na moj vkus.

    14. máj 2020

    @charliee1980 možno ty áno,ale nie všetci

    14. máj 2020

    @charliee1980 ja psov nekupujem, ja mám psíka adoptovaneho

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Dobre, tak ty maj deti so skaredym ale dobrosrdecnym muzom, kup si skarede kanady, lebo tie posluzia aj do zahrady, adoptuj si pre mna aj 20 psov na zaklade ich povahy a mna nechaj vybrat si samu. Som svojpravna a dokonca sa zaobidem aj bez tvojho moralizovanie.

    14. máj 2020

    @charliee1980 zasa psa porovnavas s topánkami? Kľudne si rob čo chces, v podstate ma to nezaujíma, len ma zarazilo čo si napísala že človek ostane so psom ktorý sa mu ani nepáči. Ja neviem,ale ešte som nevidela škaredého psa, podľa mňa je každý svojím spôsobom krásny.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Prekrucas moje slova, pritom pointa ti unika. Topanky boli spomenute v suvislosti s vizualnym vnimanim, co patri k zmyslom cloveka. Dostal to do genetickej vybavy proste.
    Tema "krasny/skaredy" sa da rozvijat donemoty. Ano, podari sa aj skaredy pes vo svojej rase. Co si este nevidela skaredeho vlciaka ? Ja ano. A este za to ludia musia aj zaplatit. Tot pointa.
    A ty ked chces, tak si adoptuj kolko len chces a akych chces a nevnucuj mi tvoje moralne presviedcania. Ja zas viem, co chcem ja.
    Pekny zvysok dna.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Jo, a este mi napis.....na co by bol tento psik (Pomeranian) asi tak vyuzitelny, ak nie modny doplnok a maznak ....? Snad ho nechces zapriahnut do sani ako Huskyho...? A ked sa mam maznat so psom skrizenym z utulku, alebo cistokrvnym s rodokmenom, tak si radsej vyberiem toho cistokrvneho Pomika 😁 Lebo k tomu je o nieco krajsi 😁 A mazna sa rovnako 😁 Co je na tom nepochopitelne....? Ze chcem psa s PP z chovu ? 😁😁😁

    14. máj 2020

    @charliee1980 ok , ty máš svoju pravdu. Ja veci vnímam inak ako ty. a nie ešte som nevidela škaredého vlciaka.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 adoptovala si si psíka bez toho aby si ho videla.
    Mám na výber štyri škatuľky a vyberiem si číslo tri bez toho aby som vedela čo je vo vnútri?
    Lebo takto mi to znie.
    Zakladateľka témy si vybrala konkrétnu rasu a chcela konkrétny výzor.. a áno ak si za to zaplatíš nemalú sumu a nakoniec zistíš, že nespĺňa tvoje sny, tak ťa to určite zamrzí. Presne ako napísala
    @charliee1980 budeš ho ľúbiť asi rovnako, ale v kútiku srdca ti to bude trošku ľúto.
    Som za chovné stanice s PP, alebo keď nechcem konkrétnu rasu, výzor alebo vlastnosti podporím adopciu z útulku.

    14. máj 2020

    @ljzozv ja som si adoptovala chorého psíka ktorý bol v katastrofálnom stave a kebyze ho nevezmem tak by uz nežil. Takže áno na výzor som nepozerala,pretože to bola len masa chlpov.
    Samozrejme aj ja som radšej za chovné stanice v porovnaní ak má človek kúpiť psa od mnozitela.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 tak beriem a klobúk dole, že si to takto riešila.
    Vravím, ak neočakávaš konkrétne znaky plemená a netúžiš po nich, tak obísť množitelov a radšej adopcia psíka. A nie osobne neberiem žiadne náklady na psíka ako možnosť aspoň nieco si zaňho pýtať. Keď chcem , aby psík išiel do dobrej rodiny a nemám ho za účelom kšeftu, tak ho darujem.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 To, ze stat si nevie poradit s ludmi, zas nebudem podporovat ja. Tj. nebudem si adoptovat psov, ktorych produkuju mnozitelia.
    Na Slovensku (to velmi dobre vies) len pred pol rokom prisiel zakon, ze pes uz nie je po pravnej stranke vec. V europskych statoch bezne. Kazde zviera je chipovane a kazda macka kastrovana.
    Moj york mal 15r, mal asi nador na konecniku, krvacal zo stolice. Ani za pana mi ho vo Svajciarsku nechceli utratit. Stale ho chceli len operovat. Za 2.000Chf. A aj tak by umrel. Zibozeneho krvacajuceho som ho priviezla na SVK a tu mi ho utratili. Tym som ti len chcela napisat, nakolko ma pes vo Svajci moralnu hodnotu. Ked prides do testauracie s dietatom, dobreze ta nevyhodia, ale ked prides so psom, dostanes misku pod stol.
    To, ze Slovensko si nevie s tymto poradit, zas nebudem podporovat ja, tj. starat sa o chore, zubozene, pokrizene plemena. To, samozrejme, psikov domov nevyriesi, ale nech si toto riesi stat a stupne na krk mnozitelom. Popravde, ani mne sa stat nepostara o moje chore dieta. Preco by som sa ja mala starat o ich zvierata, ked si s tym nevedia dat rady ??? Nech trebars zvolaju celu dedinu a mesta na chipovanie. Kastraciu. A nech si to poriesia.

    14. máj 2020

    @charliee1980 tak toto si riadne mimo strelila😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️..."Dobre, tak ty maj deti so skaredym ale dobrosrdecnym muzom, ...."

    14. máj 2020

    @znamanneznama Vsak predsa vyzor je az druhorady. Co ja viem....? Pre mna prvorady. Ty si sa s muzom spoznala na Pokeci....? Lebo ja som si ho najprv pozrela, atd, atd. A ty....?

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Koniec koncov, ja si zakladam chov, tak neviem preco tu porovnavas utulkacov s chovom, co je na mile vzdialene.

    14. máj 2020

    @charliee1980 ja nič neporovnavam, ale vidím že s tebou nehodno diskutovať. Sama mám názor radšej psík z chovu ako od mnozitela. To že ja som pomohla jednému utulkacovi je len môj problém, psík vyzdravel a je z neho úžasný pes so skvelou povahou, samozrejme som úplne za cipovanie aj kastráciu, aj môj psík je kastrovany. Mám pocit že máš celkom problém s porozumením

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Ja mam zas pocit, ze ty ani nevies, do akej diskusie si sa pripojila a cela diskusia je v rozpore s tvojim utulkacom. Toto su psy na chov !!! Na oficialny chov !!! Co to ma, prosim ta, s utulkacmi a s principmi moralnymi ?

    14. máj 2020

    @zuzka1117 A nevycitaj, mi tu, prosim ta, nejake modne doplnky. Nie ja som toho psa vyslachtila. Ten pes bol uz existujuci. A kupim si tolko, kolko mi bude penazenka stacit. Stale to neznamena, ze niesu lubeni.

    14. máj 2020

    @charliee1980 veď v poriadku, ja som napísala o utulkacovi iba kvôli tomu že si mi napísala nech si kupujem psov akých chcem. Kludne si kúp aj 20tich 😉 mne to môže byť jedno. Len nemám rada keď sa o živých tvoroch rozpráva ako o tovare to je všetko ale vidím že to ty nedokážeš pochopiť.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Nie, asi nie. Nikdy by som stat nepodporila v tom, co si nevedia dat na poriadok. To za prve a primarny dovod, preco by som utulkaca nevzala.
    A za druhe...v 95%ach je to tak ze z kazdeho utulkaca citit a vidno na nom, ze si nesie so sebou svoju minulost. Za co on, samozrejme, nemoze. Ale jeho prirodzene spravanie je uz zlomene. Ja predsa nie som spasitel sveta. Aj deti mam vlastne. Mohla som si adoptovat, vsak su ich plne domovy. No preco by som mala mat psa z domova....? A zas skoncim pri tom istom.....ked stat si s tym nevie poradit ? Ja bych na to nasla riesenia a paky, lenze ja nesedim v parlamente.

    14. máj 2020

    @charliee1980 tento je krajsi ako mas tamtie,aj sesternica ma laky

    14. máj 2020

    @kvet1 Ale to len ked bol foteny 😁😁😁Fotia ich vzdy okolo 7.tyzdnov. Potom zacinaju menit srst, kym idu na export a potom uz vyzeraju ako moji, ktorych uz mam. Simba bol velmi krasne stena.

    14. máj 2020

    @kvet1 Simba vyhral v Rusku este sutaz o najkrasie steniatko s vybornou perspektivou.

    14. máj 2020

    @kvet1 A tuto moja cicoriedka 😍😂 Rebelka. Stale sa hada so mnou 😂 Ona bola tiez pekne steniatko. A teraz je najkrajsia z nich.

    14. máj 2020

    @charliee1980 tak toto naozaj ukazuje tvoju lásku ku zvieratám. No comment

    14. máj 2020

    @charliee1980 ahaa😀 a ja že takeho vam privezu,tak ta biela simba je fakt krasna

    14. máj 2020

    @charliee1980 kolko to asi ma cm taky psik?

    14. máj 2020

    @kvet1 Zial, nie 🙂 Mozu az po kompletnom ockovani, to je 4.mesiace.
    Ale raz take nadychane kolaciky budem mat 😁 Do 22cm. Podla kriterii.
    Ak je mensia ako 20cm, nie je vhodna do chovu. Aj take su. To potom len ako domaci milacik.

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Ja mam rada zvierata. Ale tie moje. Neviem preco by som mala lubit zvierata ineho. A je jedno, ci je z utulku alebo od suseda. Ja lubim LEN moje. Mali sme dokonca aj kraba. Toho som nelubila. Ci....? Da sa lubit kraba....? Mame aj rybky.....mam ich rada....ale mojich Pomikov milujem🥰 No a mame aj krtka v zahrade. Toho vobec nelubim. Ale neublizim mu. Dokonca aj rastliny mam rada....Ale slivku uz tak rada nemam, lebo mi spini. Napriek tomu jej neublizim a nevyrubem ju.
    A nemam rada zaby.
    Mam rada pekne papagaje. No nikdy by som ho nechcela doma.
    Co je vlastne laska k zvieratu ?
    Nie, ja tvojho utulkaca nemam rada. Pretoze som s nim neprezila jediny den.
    Ale moje Pomicky milujem, lebo tie sa mi kazde rano potesia.
    Ozaj....mam rada delfinov .....napriek tomu ziadneho nevlastnim.
    A nemam rada dive prasa, lebo sa ho bojim.
    Co je to vlastne laska k zvieratu ? A preco by som mala kazde zviera lubit ?

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Jo, papagaj sa mi paci len Ara. ineho by som si nekupila. Lebo ten je jednoducho krasny a vzneseny. Tak snad si nebudem kupovat andulky. Alebo chytat mestske holuby.

    14. máj 2020

    @charliee1980 mozno nemusis byt zla osoba...ale toto co tu predvadzas je pre mna povrchnost najvyssieho stadia,nikto ti nekaze mat rad cudzie zvery,ale tvoje EQ si uz preukazala tym,co si hodila vyssie...na tvoju otazku: nie nemam muza z pokecu,ale viac ako vzhlad ma zaujalo na nom vystupovanie a celkova osobnost.

    14. máj 2020

    @znamanneznama Vies co mna najviac rozculuje na MK ....? A prave to ma privadza k tej povrchnosti. Ano, som si vedoma mojej povrchnosti.
    To, ze internet znesie vela, to uz vieme davno. Nie je mojim stylom schovavat sa za internet a vypisovat litanie z etickej vychovy. Z jednoducheho dovodu. Realita je castokrat uuuuuuuplne inde. A ja neznasam, priam nenavidim ludi, ktori moralizuju na internete a potom to ledva suseda pozdravi. Ja si moje "ja" masirovat nemusim. A ani sa schovavat za monitorom. A ani sa pretvarovat. A ani sa tu hrat na super zachrankyna celeho sveta. Staci, ze viem, kto som a nemusim si davat servitku pred usta.
    Za tie roky na verejnych forach, na fb, na IG, je to tak citelne, ze mi z toho uz zaludok dviha.
    Najprv bola tema to, ze mnozim. Btw. asi tazko. Vsetky psy maju PP. Teraz mi tu zase natlacaju nejake myslienky s utulkacmi, ktore vobec nie su mojim zamerom. Keby boli, tak si asi zlegalizujem v dome utulok, vsakze.
    A ano, aj tu vidno, ako pretlacas nasilu svoje "akoze" EQ.
    Tvojho muza si pravdepodobne niekde stretla. Povedzme na kave. Niekde z dialky ste si vymenili pohlady(to je to prve vizualne vnimanie). No a potom si sa zacala zaujimat o jeho charakter.
    Takze.....znova si si to preinpretovala tak, ako si chcela 😁 Ale ja ti to neberiem. Mne sa moj muz najprv pacil. Potom mi vonal. Potom charakter. A dokonca ma musel aj sexualne pritahivat 😂😂😂😂 Ale vsak mozno som divna z Marsu.

    14. máj 2020

    @znamanneznama Lebo : zrak, cuch, sluch zrak a hmat.....to su zmysly zdraveho jedinca. Ktorymi nas priroda vybavila. No a potom pride ta analyza osobnosti. Ten kto to preskoci, tak moze mat smolu, to je jasne 😁

    14. máj 2020

    @znamanneznama No a v neposlednom rade.....ale to asi patri k stylu zivota....keby moj muz pribral z prejedania sa a z dlhej chvile 90kg, prepac....ale asi by som sa odstahovala do druhej izby 🤣 Keby pribral v dosledku cukrovky, je jasne, ze za to nemoze. A myslim si, ze v tomto sa s nim zhodnem. Mame 40 rokov +- a stale sa chce pacit sam sebe, aj mne a mozno aj susede, co ja viem....aktivne cvici 20r. No preco by som sa s tym mala ako zmierit, ked sa mi to raz nepaci....? 😂 A myslim, ze ani jemu. Zas on mal stastie, ze som geneticky vybavena tak, ze keby som odrodila aj 5 deti, tak zostanem ako prutik. Ale to je len stastie. Urciteze, kebyze vidi, ze sa prejedam a mojich +30 kil som si po veceroch vypestovala, tak by sa mu to nepacilo 😁 A mozno by sa aj odstahoval do druhej izby 😁 A myslim, ze by som mohla mat to najlepsie srdce na svete s navyssim EQ 😁😁😁Akoze, urcite by sa so mnou nerozviedol kvoli tomu, len by som sa mu asi uz nepacila 😁😁😁

    14. máj 2020

    @charliee1980 už sa k tomu neda nič napísať, ty žiješ vo svojom svete, najďalej si vidíš asi tak na koniec nosa .

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Mna by skor zaujimalo nieco o tebe 😁😁😁 Presne ti/tie, ktore si cez EQ hladkaju ego na forach, tak realita je uuuuuuplne inde. Ja to za potreby nemam 😘

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Ja o svojich dobrych skutkoch pisat totiz nemusim 😘 A nemusim pritom ani psa z utulku vlastnit 🙂

    14. máj 2020

    @charliee1980 v poriadku, nech sa ti v chove darí

    14. máj 2020

    @zuzka1117 Dakujem pekne.

    14. máj 2020

    @charliee1980 ja len nechapem,ci tymi litaniami chces presvedcit mna,alebo seba😉

    14. máj 2020

    @znamanneznama Prepac, ze pisem litanie pod vlastny prispevok 😂😂😂 Nie nahodou ty si tu "host" 😁 Ak ti nieco nepasuje, kludne chod pod inu diskusiu, ja sa nenahnevam 😁😁😁

    14. máj 2020

    @charliee1980 neboj,uz ta necham na pokoji vo vlastnom blogu,svete,zivote😉

    14. máj 2020

    @znamanneznama 😂 v poriadku.

    14. máj 2020