icon
21 / 173
Orange cake
avatar

Potrebujeme:

150 g pohankovej muky
2 vajicka
2 pomarance
100g 75% horkej cokolady
4 PL medu (alebo datloveho sirupu)
100 ml bieleho jogurtu
70 ml vody
Hrst hrozienok
1/2 KL pernikového korenia
1/2 KL kypr.prasku
Kokos.olej, kokos
Kokos. cukor alebo trstinovy

Ruru si predohrejeme na 180.
1,5 pomaranca si nakrajame na kocky (bez supky samozrejme) vlozime do hrnca a minutku podusime s 1PL cukru. Aby pustil stavu. Do misky nasypeme muku, pridame zltka z vajicok z bielok si urobime tuhy sneh. Dalej pridame med,jogurt,vodu,pernik. korenie, kypriaci prasok, hrozienka a taktiež vychladnute kocky pomaranca aj so stavou. Primiesame opatrne sneh z bielok. Pecieme na 180/35 min. V hrnci si rozpustime cokoladu s polievkovou lyzicou kokos.oleja a pridame taktiez stavu z polovice pomaranca. Ja som nedavala stavu, ale mala som od kamaratky pomarancovy dzem. Tak som tam supla zo 2 lyzice 👌 ked je kolac upeceny, polejeme ho pomarančovou cokoladou a mozeme este posypat kokosom. Hotovo 🙂

Odpovedz
10. feb 2018
avatar

prosim ta neskusala si so spaldovou mukou?

Odpovedz
26. feb 2018
avatar

Neskúšala veru,ale poviem ti, ze keby nemam po ruke pohankovu tak siahnem po spaldovej 🙂

Odpovedz
26. feb 2018
avatar

ja som pohankovu este neskusala, tzatial sme na spaldocej, nieco ryzova a kukuricnu som kupila a vobec neviem docoho ju pouzit😅😅 ale mam to je zaklad😅

Odpovedz
26. feb 2018
avatar

Hmm 🤔kukuricnu som napriklad pouzila do týchto piskotiek https://www.modrykonik.sk/blog/chesuveroniq/alb... su naozaj vyborne. Hlavne pre menších clenov 😁a obyc hladka sa da nahradit asi aj spaldovou 🙂

Odpovedz
26. feb 2018