icon
33 / 173
Ryzovy nakyp "bez cukru" ale sladky dva krat tolko :-)
avatar

Potrebujeme:

350g ryze
1 liter mlieka
1 banan
2 jablcka
2 vajicka velkost L
Hrst hrozienok
Kocku masla asi 15 g
Sol
1-2 PL medu
Slivky (ja som mala domace mrazene)

Ryzu varime klasickym sposobom. Premyjeme a dame do hrnca so stipkou soli. Prilejeme 1/2 mlieka a varime. A mieesame a mieesame a prilievame mlieko podla potreby. Ja som spotrebovala cely liter pokial bola ryza hotova. Kym sa ryza robi a medzi tym co miesame. Si pripravime zvysok. Nastruhame 2 jablka na hrubom struhadle, banan rozmixujeme s 2 zltkami a vyslahame bielky do peny. Zapneme trubu na 180. Odstavime ryzu a dame nachvilku vychladnut. Potom primiesame rozmixovany banan so zltkami, nastruhane jablka, kocku masla,hrozienka, 1-2 PL medu a nakoniec penu z bielkov. Rozmrazene slivky som si trochu podusila v hrnci. Ale len mierne.Vymastime lubovolnu formu a vlejeme do nej polovicu nakypu. Navrstvime slivky a zalejeme druhou polovicou. Pecieme na 180/45 minut. Pred podavanim nechame vychladnut. Aby nakyp stuhol a dobre sa krajal. Hotovo.

Odpovedz
21. feb 2018
avatar

dneska odskusany, a je suuuuuper :D aj ked som si dovolila experiment 1/3 ryze som vymenila za celozrny bulgur a pecka...
noa potrebovala som sa zbavit brusnic v horkej cokolade tiez tam su super miesto hrozienka :D takze recep si pisem do knihy, dakujem za inspiraciu 🙂

Odpovedz
28. feb 2018
avatar

@zuzkatomkova hmm...teraz si ma inspirovala zase ty 🤔skvely napad s tym bulgurom. To by ma vobec nenapadlo. Nabuduce skusim bulgurovy nakyp 😁dakujem krasne

Odpovedz
28. feb 2018
avatar

chcela som to trosku "zozdravstit" :D :D len som sa bala dat celu davku bulguru, ze aka to bude chut ale na buduce dam pol na pol, a varila som to 500ml mlieko+ 500ml voda a bolo dobre 🙂

Odpovedz
28. feb 2018