icon
44 / 173
Kuskus s kuracimi prsiami na cesnaku, hriboch a rajcinovom pretlaku
avatar

Na omacku potrebujeme:

2 vacsie platky kuracich prs
2 hrste akychkolvek susenych hribov ( ja mam od tatina zopar poharov nasusenych a pan boh vie co je to za zmes 😁
1 strednu cibulku
3 struciky cesnaku
2 PL rajcinoveho pretlaku
3 PL ovsennej muky alebo obyc. hladkej
Oliv.olej,sol,korenie

Susene hríby si vlozime do misky a zalejeme vacsim poharom vody. Nechame aspon pol hodinku odpocivat.
Na oliv.oleji spenime cibulku a po chvili pridame nadrobno nasekane cesnaky. Porestujeme. Pridame odkvapkane hriby, ale vodu z nich si odlozime bokom. Opat restujeme. Po chvili pridame na kusky nakrajane kuracie prsia (osolene a okorenene) a pockame kym sa masko zatiahne. Potom pridame rajcinovy pretlak a poriadne premiesame. Pridame vodu z hribov a nechame varit cca 20 minut. Po 20 minutach zaprasime ovsennou mukou (alebo klasickou bielou rozslahanou vo vode) a miesame kym nam zmes nezhustne. V pripade potreby prilejeme vodu. Osolime okorenime. Hotovo 🙂

Odpovedz
6. mar 2018