christin5266
11. jan 2022
722 

Časť 2. Ako dopadol pôrod. Trnava alebo Hainburg? Viac v článku…

V predchádzajúcom článku som písala ako mi 40+5 oznámil lekár v TT, že o dva dni (štvrtok) mám prísť na príjem do nemocnice v TT na vyvolávačku, pretože na placente sa začali vytvárať krvné zrazeniny. Keďže som sa celých 9 mesiacov chystala na prirodzený porod, so všetkými hypnoporodnými technikami, toto u mňa neprichádzalo do úvahy 😅.

Pôrodná dula, s ktorou som bola celé tehotenstvo v kontakte, mi odporučila, aby som sa objednala na kontrolu do Hainburgu, či mi povedia to isté. Do ďalšieho dňa som mala bojovú úlohu chodiť poštvornožky a dvíhať nohy ako keď pes ciká (nebudem vám opisovať aké som mala kolená na další deň 😅). Dostala som kontakt na žienku, ktorá robí akupunktúru a od nej sme dostali presný návod ako a čo stláčať a nahrievať, takže na dalsi deň som bola naozaj ubolená s modrinami…

No a ráno sme teda naklusali do Hainburgu na vyšetrenie. Tam ma však čakali také iste správy, placenta zostarla a dostala som termin na vyvolávanie v piatok. Po konzultácii som sa sestričky pýtala či mi nevie ešte niečo odporučiť na spontánne spustenie a cely čas tvrdila, ze nič okrem tých babských metód (fyzická námaha, sex, atd…) nevie. Keď sme vyšli z ordinácie a odprevádzala nás na chodbu (áno, tam je to bežné a ešte vám zaželajú aj pekný deň) tak povedala či mám recept na ricínový koktejl, že ak nič iné, nech to skúsim a vypýtam si recept od duly. Upozornila ma však, že sa môže stať že ma iba silno preženie a tam to skončí. Toto bolo v stredu, deň pred plánovaným príjmom do trnavskej nemocnice.

No viete si asi predstaviť čo bolo keď sme prišli domov. S partnerom sme sa dohodli, ze celý deň budeme pracovať na tom, aby sa niečo spustilo a večer vypijem ricínový koktejl. Maximálne mi nebudú robiť klystir 😂 ak sa nieco spustí samé, pôjdeme do Hainburgu a ak nie tak do Trnavy. Rozhodli sme sa, že ak už mám dostať vyvolávačku, tak je jedno kde to bude…

Ricínový koktejl som vypila asi o 21:00, pomilovali sme sa a išli sme späť. Okolo polnoci som sa zobudila, že musím utekať na záchod. Bola som este asi 2x no už som cítila, ze ma divne bolia kríže.  Kontrakcie nakoniec začali dosť pravidelne, neprechádzali ani vo vani, odišla mi hlienova zátka a ráno o piatej som mala kontrakcie každé 3min. Na odporúčanie duly sme sa zbalili a vyrazili do Hainburgu, kde sme dorazili okolo 7mej. Cesta autom sa mi zdala neskutocne dlhá a tešila som sa že nám to zatiaľ krásne vychádza.

Na vyšetrenie (či si ma tam už nechajú) som musela čakať asi pol hodinu, počas ktorej sa kontrakcie akoby spomalili, mala som ich zriedkavejšie. Napojili ma na ctg, kde som od únavy zaspala a kontrakcie úplne prestali. Bola som otvorená na 2cm a cely pôrod sa zastavil. Poslali ma sa poprechádzať a nech sa vrátim o 10:00. Dali sme si teda túru do kopca a výdatné raňajky 😅 kontrakcie sa nekonali a ja som už vedela že nás pošlú domov.

Tak aj bolo, vraveli že to vyzerá naozaj na vyvolávačku. V Hainburgu však to vyvolávanie pôrodu prebieha inak ako u nás. Robia to tromi spôsobmi a medzi každým vyvolávaním čakajú 24hodin. Negarantujú vám, že sa po prvej vyvolávačke porod spustí. Každý deň si však platíte, keďže ste samoplatcovia. Navrhli mi aby som tam rovno zostala, no po zdlhavom rozhodovaní sme dospeli k názoru že pôjdeme späť do TT.

Ako dopadol pôrod v TT nemocnici vám napíšem nabudúce. 🙂

Krásny deň maminky ❤️

Začni písať komentár...

Odošli