christin5266
2. nov 2021
211 

Časť 1. Vyvolanie pôrodu - Hainburg? Trnava? 11/2021

Ahojte žienky! 

V predchádzajúcom "článku" som písala o pocitoch a dojmoch z vyšetrenie v Hainburgu. Nižšie nájdete pokračovanie príbehu.

Chcela by som čo najprirodzenejší pôrod bez zásahov s rešpektujúcim prístupom - preto som sa rozhodla pre Hainburg. 

Medzitým chodím na poradne do trnavskej pôrodnice. 

Môj termín pôrodu bol 27.10.2021, a dnes je 02.11.2021. Po dnešnej poradni mi lekár povedal, že hlavička je stále vysoko (nenalieha), som otvorená na 1,5cm  a drobec vyzerá že by tam vydržal ďalší mesiac. Priechody pupočníku sú v poriadku, no v maternici je menej vody a placenta začína starnúť. Lekár povedal, že som vhodná adeptka na vyvolanie pôrodu, no keďže chcem prirodzený pôrod, dáva mi 2 dni a 04.011.2021 sa mám hlásiť na príjem v nemocnici. 

Zajtra 03.11.2021 idem na kontrolu do Hainburgu, takže som veľmi zvedavá čo mi tam povedia a ako to tam dopadne. Vraj býva vo vyhodnocovaní výsledkov z ultrazvuku dosť veľký rozdiel...

Čo sa týka babských rád na vyvolanie pôrodu, skúšala som snáď všetko okrem ricínového oleja (sex, vaňa, korenie, štiplavé, schody, fyzická námaha, čaje...). Zajtra ešte vyskúšam akupunktúru. 

Máte niekto skúsenosti s vyvolaním pôrodu v Hainburgu?  Budem informovať ako to celé pokročilo ďalej. 

Oni myslím nedávajú vyvolávačky. Sestre vypočítali, resp. presunuli termín o 12 dní ako na SK, len aby nevyvolávali. Nakoniec jej tam jeden sl. lekár povedal, aby šla rodiť radšej na SK, lebo tú nechávajú všetko na prírodu.

2. nov 2021

Z mojej skusenosti v Hainburgu vyvolavacky davaju. Ved preco nie. Ked som tam naposledy lezala, spolubyvajuca prenasala, tak dostala cipok na vyvolanie a do dvoch hodin porodila. Takisto kamosky, co tam rodili, tiez mali v Hainburgu vyvolavane porody.

2. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli