Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    cistykvietok
    Správa bola zmenená    8. jan 2024    

    Dievčatá, práve som dopiekla tento vynikajúci banánový 🍌 chlebík bez vajec! Ten musíte vyskúšať. 😋
    👇👇👇

    Budete potrebovať:

    📌 2 banány
    📌 100 ml mlieka
    📌 50 g cukru
    📌 200 g hladkej múky
    📌 1/2 kypriaceho prášku

    Banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné suroviny, zamiešame a pečieme na 170 stupňov cca 35 minút.

    Dobrú chuť! 🤗

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    7. jan 2024    

    V novom roku som si dala len jedno predsavzatie - viac TICHA. Uvedomila som si, že čokoľvek robím, mám ako podmaz zapnutú telku, YouTube či podcast. Myslím, že ticho robí dobre duši aj telu. Preto si vychutnávam rannú ☕ pri 🎄v tichu...
    👇
    Aké novoročné predsavzatia ste si dali vy? Inšpirujme sa v komentároch. 😉

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    6. jan 2024    

    Vedeli ste, že skratka G+M+B neoznačuje začiatočné písmená mien troch kráľov? 👑

    V skutočnosti ide o prvé písmená z latinskej vety Christus mansionem benedicat (C+M+B), teda v preklade Nech Kristus 💫 žehná tomuto domu.

    Obrázok: Josef Lada

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    24. dec 2023    

    Keď píšem toto vianočné želanie,
    mám len jedno prianie.
    Nech sú tvoje Vianoce plné zdravia a pokoja na duši,
    nech ťa nikto a nič od podstaty Vianoc nerozruší. 🌟

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    1. apr 2023    

    Sobota
    .
    Sobota, to je deň,
    kedy na teba číha robota.
    Sobota vonia ako aviváž,
    ako čerstvý vzduch,
    ktorý púšťaš do okien.
    .
    Sobota vonia ako hlina v záhrade,
    vtedy už je konečne aj ruža na rade.
    .
    Sobota chutí ako neskoré raňajky,
    ako domáce jedlo.
    Chutí ako poobedná káva,
    chutí ako vychladené pivo po práci.
    .
    Sobota vyzerá ako sloboda.
    Ako večerné kino,
    biliard o pol desiatej,
    ako hudba a dobrý sex.
    .
    Sobota, to šťastné číslo šesť.
    .
    (D.R.)

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    31. mar 2023    

    Pre potešenie oka a duše... Pre TEBA. 🙂 Jar! 🌸
    .
    Zdroj foto: Instagram @julianradwildlife

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    11. jan 2023    

    Určite to urobí niekto iný

    Zatvorila som za sebou bránku, otočila sa a uvidela som ho tam. Ako prvý sa s ním zoznámil Oros. Vzrušene vrtel chvostom a obzeral si ho z každej strany. Prekvapilo ma to. V tej chvíli som nevedela, čo urobiť. V hlave sa mi v sekunde rozvírilo veľa myšlienok. Nevyzerá byť chudý, iste nie je tulák. Len utiekol z domu na single vychádzku a určite pozná cestu domov. Možno by som ho mala zobrať na dvor, a keď sa vrátim z vychádzky s Orosom, odfotím ho a dám jeho fotku do facebookových skupín. Čo ak ho zrazí auto, keď bude hľadať domov. Ako by som sa cítila ja, keby niekto našiel môjho psa. Môjho najlepšieho priateľa a nepomohol mu dostať sa späť ku mne?

    Podišiel ku mne, postrčil ma ňufákom. Jeho pohyb ku mne však vo mne vyvolal opačný efekt. Vykročili sme s Orosom na vychádzku. Bezstarostne sa pripojil k nám, až na konci ulice si to rozmyslel. Pokračovali sme ďalej. Asi sa mi uľavilo. Skrátka zmizlo bremeno zodpovednosti. Celou cestou som bola v myšlienkach pri ňom. Nechápala som, prečo som neurobila to najlepšie, čo som mohla, a proste ho neprijala do nášho dvora, kým by si pre neho prišiel majiteľ. Ale potom, prišlo to tradičné „určite to urobí niekto iný“. Je to tá obligátna veta, ktorá má akože očistiť naše svedomie od výčitiek. Cítila som sa ako Pilát. Nešlo len o malého nájdeného psa. Išlo o mňa. Išlo o prejavenie mňa v obyčajnej, ale zároveň hraničnej situácii. Išlo o sklamanie samej zo seba. Zo svojho postoja.

    Vrátili sme sa domov. Výčitky som sa snažila zahnať rýchlym zdieľaním fotky psíka v miestnych skupinách. Zbabelo som prikrášlila svoju situáciu, prečo som sa psíka dočasne neujala, poprosila o zdieľanie, vykreslila sa ako empatická. Po necelej hodine môj príspevok komentovala akási žena, že psíka stretli na vychádzke a odovzdali ho majiteľovi. V tej chvíli mi spadol kameň zo srdca, že je pes doma. Chcela som byť ako tá žena. Odvážna, rozhodná, skutočne empatická.

    Prečo sa s vami delím o tento obyčajný, pre niekoho nudný postreh dňa? Pretože vás chcem povzbudiť, aby ste neboli ako ja a nespoliehali sa, že „to určite urobí niekto iný“. Aby ste nezatvárali oči pred nájdenými psami, sexuálnymi narážkami v električke či opitým bezdomovcom v parku. Bude to mať hneď dvojitý efekt. 1. Pomôžete. 2. Nebude vás hrýzť svedomie ako mňa. Občas si dá človek vlastnú lekciu, že možno nie je až taký dobrý, ako si o sebe myslí. Tak len občas a nabudúce už nie.

    Boh je vždy tam, kde ho najmenej čakáme. ⭐
    Foto: FB Farnosť Miloslav

    Milujem to tu pred Vianocami! 💚 Toľko krásnych vianočných stromčekov, 🎄 koláče, ktorých vôňu, prisahám, cítim aj cez mobil 😁 a teplo domova z vašich príbytkov. 🥰 Ďakujem, že aj vďaka vám začínam cítiť ten 🔥 pri srdci, ❤️ že už čoskoro je to tu 😇... A čo u nás? Tretie Vianoce s naším adoptovaným seniorom 🐕Orosom.

    "...psa nikdy neomrzíte. Ak si raz získate jeho lásku, nikdy vám ju neprestane opätovať. Neopustí vás, nenájde si mladšiu, krajšiu, neokukanejšiu osobu na prechádzky a polihovanie na gauči. Pes svoju lásku k vám nespochybní, nestratí, nevymení. Miluje vás. Navždy. Najviac. Vás. 💙 (Eva Borušovičová - Do plaviek 📖)

    cistykvietok
    Správa bola zmenená    2. jan 2022    

    "Trp, Jozef Mak. Človek - milión si, nuž vydržíš všetko, keďže nie je pravda, že najtvrdší je kameň, najmocnejšia je oceľ, ale pravda je, že najviac vydrží na svete obyčajný Jozef Mak.“ Až mi pri tých vetách vyšli slzy. Tak veľa pravdy v nich je. Bohužiaľ, opäť sa ukázalo, že slovenské školstvo je zle nastavené. Taký príbeh pochopí a docení len drvivá menšina stredoškolákov. Film bol skvelý.

    "Mala si mi to povedať..." Urob si kávu, vylož si nohy a prečítaj si tento komiks https://www.modrykonik.sk/blog/cistykvietok/album/mala-si-mi-to-povedat-qe0xnl/
    Týka sa teba, aj teba Zuzka, aj teba, Katka, dokonca aj teba, Janka, pretože toto nie je o tom, že tebe manžel doma pomáha. Je to o niečom inom, čo je v každej z nás, milá žena...

    Veselú nedeľu, baby.😉

    LEKCIA S JABLKOM 🍎

    Dievčatko pribehlo k mame a v každej ruke držalo jedno jablko: „Mami pozri, dostala som od starkej.“ Mama sa jej s úsmevom spýtala: „Dáš mi jedno?“

    Dievčatko sa pozrelo na svoju mamu a rýchlo zahryzlo do jedného jablka a hneď na to aj do druhého.

    Mama cítila, ako v nej narastá hnev a sklamanie z toho, že sa s ňou jej milovaná dcéra nechce podeliť.

    Už už jej chcela niečo nemilé povedať, keď ona zrazu natiahla ruku a podala jej jedno z jabĺk so slovami: „Mami, vezmi si toto, chutí lepšie.“

    Neponáhľajme sa s úsudkami a hodnotením. Veci vždy môžu byť ináč, než sme my navyknutí si myslieť. 😇

    "Ecce homo."

    "Moja duša je smutná až na smrť. Ostaňte tu a bdejte so mnou!“ (Mt 26, 38)

    Morská organizácia vypočítala, že v roku 2020 sa našlo v oceáne 1,56 miliárd rúšok, čo predstavuje 5000 ton plastu.

    Koľko rokov myslíte, že sa tento odpad rozkladá?
    Správna odpoveď je 450 rokov, kým sa rozloží na mikroplasty a to všetko ovplyvňuje život v oceánoch.

    Znečistenie zabije viac ako 100 000 morských cicavcov a korytnačiek 🐢, viac ako milión morských vtákov a každý rok ešte viac rýb 🐟🐠🐡a bezstavovcov.

    V marci 2019 bola mladá veľryba 🐳 nájdená na pobreží Filipín a biológovia a dobrovoľníci našli v jej žalúdku až 40kg plastu.

    🐰💛💚💜💙💗

    "Spadni, šunka. Spadni!"😂