dadda
20. okt 2017
216 

CREMA, CLASSICO, či EXTRA ŠPECIÁL???

Som veľký milovník kávy  a mám svoje obľúbené značky, myslela som si, že Popradskú kávu poznám a ničím ma neprekvapí, ale opak bol pravdou. 🙂

Keď som bola jednou z vybraných na testovanie Popradskej kávy, veľmi som sa potešila. Káva vypĺňa každé moje ráno, milujem ju piť ako espresso, picollo, či cappucino alebo caffe laté. Káva s mliekom, bez mlieka, s cukrom, či bez neho, občas si do nej pridám sladené salko, proste ju milujem na všetky spôsoby.

Najlepšie však chutí čerstvo upražená. Vtedy najviac vynikne jej aróma a chuť. A ozaj, vedeli ste, že káva pôsobí blahodárne na naše zdravie? Pomáha v prevencii vzniku rakoviny, pri znižovaní vzniku cukrovky druhého typu, redukuje riziko ochorení pečene, chráni pred Parkinsonovou chorobou a má mnoho ďalších blahodárnych účinkov. (zdroj: internet)

Podľa odborníkov zo slovenského Inštitútu kávy, Arabica má silnejší antioxidačný potenciál ako bežné druhy kávy, napr. Robusta. Zároveň vyniká intenzívnejšou chuťou a arómou. (zdroj: internet)

Ja som testovala tri druhy kávy:

  • CREMA espresso – 100% arabica,
  • CLASSICO espresso – zmes arabiky a robusty,
  • EXTRA ŠPECIÁL – 100% arabica

Musím povedať, že na všetky tri druhy som nastavila rovnakú hrúbku mletia a tiež rovnaké množstvo pomletej kávy. Keďže máme doma automatický stroj na prípravu kávy, ktorý kávu melie sám, bolo jednoduché toto nastavenie ponechať a tým pádom presne porovnať tieto tri druhy. Aj keď určite na každý druh kávy by sa mala nastaviť rôzna hrúbka mletia, aby dokonale vynikla jej chuť.

  • CREMA espresso:

Káva CREMA je vyrobená zo 100% arabiky. Táto káva má krásnu arómu, hneď po otvorení balíčka som sa tešila až ju ochutnám. Vyniká jemnou penou, veľmi lahodnou chuťou, necítiť prítomnosť žiadnej horkej ani kyslej chuti. Pre mňa je to TOP z týchto troch testovaných káv a veľmi ma prekvapila.

  • CLASSICO espresso:

Káva CLASSICO je zmesou arabiky a robusty, má mierne čokoládovú arómu a jemnú penu. Nie je horká, ale cítiť tu miernu kyslosť, ktorá sa po chvíli usadí na jazyku. Nie je však zlá, u mňa získala druhé miesto.

  • EXTRA ŠPECIÁL:

Toto je káva, ktorú pozná snáď každý z nás, tiež je vyrobená zo 100% arabiky ako káva Crema, je to taká tradičná kávička, ale je z testovaných káv najhorkejšia. Pre mňa je to dobrá káva, ale nič neprekoná CREMU espresso.

Ďakujem #konik_testuje a #test_popradska_kava za to, že ste ma vybrali pre toto testovanie, veľmi som si to užila. Kávička spríjemnila dni s mojou rodinkou. Určite by mal Popradskú kávičku vyskúšať každý, je lahodná a hlavne naša, slovenská. 🙂

Neber to prosím v zlom 🙂 ... Veľký milovník kávy by mal vedieť, že picollo nie je . Je to iba vymyslený názov, v dobrej kaviarni by takéto ani neponúkali, teda v zahraničí určite nie. 🙂 Ešte sa mi zdá, že na tej káve nie je toľko peny ako je písané. Som prekvapená že taký stroj to urobí s tak malým množstvom peny. Máme doma iba pákový kávovar ale zdá sa mi že je tam omnoho viac peny a to teraz máme kávu classico expresso. Možno je to iba fotkou.
Určite ale vyskúšam crema espresso. Ďakujem za inšpiráciu. 🙂

20. okt 2017
dadda
autor

@mirincek jasne, aj keď názov picollo je možno vymyslený, ale veľa ľudí vie, čo pod tým myslím, ja nie som odborník na kávu, ale iba jej veľký milovník :D čo sa týka peny, určite je veľa aj fotkou spôsobené, ale aj tým, že som zvolila slabšiu kávu, som na nej dosť závislá, tak sa snažím si ju robiť aspoň trošku slabšiu, tým pádom je jasné, že tá pena sa až tak nevytvorí, no ide o chuť kávy, ja osobne penu nemám veľmi rada na káve, preto mi to až tak nevadilo, ale bola jemná chuťovo a naozaj odporúčam vyskúšať CREMU je lahodná a ak máš tiež rada kávičku a skúšaš rôzne druhy, tak táto ti zachutí. ;)

20. okt 2017

@dadda vyskúšam 🙂.

22. okt 2017

No, recenzia ma presvedčila. Kávovar síce nemám, no mlynček na kávu to istí. Mňam, už sa teším 😀

23. okt 2017

Začni písať komentár...

Odošli