Tip na víkend : Hovädzie fašírky pečené na vývare (bez oleja) s jazmínovou ryžou a sviežim šalátikom 🙂
1000g hovädzie mleté mäso, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, korenie, 1/2 KL červená paprika mletá, 4 dcl vývaru, 2 PL ovsených vločiek jemných, parmezán / grand padano, jazmínová ryža, 8-10 ks cherry rajčiniek, 3 lístky bazalky, 1 ks šalotka, olivový olej.
Mleté mäso si dochutíme soľou a korením ako sme zvyknutý, pridáme mletú papriku, pretlačený cesnak, vajce a ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame aby sa nám všetky suroviny poriadne spojili.
Rúru si zapneme na 200 stupňov. Na hlboký plech som si vytvarovala guličky, ktoré som následne roztlačila do placky. Na plech mi vyšlo cca 12 ks ktoré som podliala 2 dcl horúcim vývarom a šup do trúby na 30 minút.
Toto isté som opakovala ešte raz. Vzniklo mi spolu 20 ks mäsa, ktoré som podávala s nastrúhaným parmezánom.
Rajčiny, šalotku a bazalku som nakrájala, osolila, okorenila a pridala pár kvapiek olivového oleja.
Dobrú chuť 🙂
Začni písať komentár...