dominika8
21. sep 2017
91 

Maková citrónka

Maková citrónka ☺️ (Bábovka) ❤️ :
cesto: 6 vajec, 6 PL špaldová múka. 6 PL kokosový cukor, 3 PL mletý mak, šťavu z 1/2 citróna, 1-1/2 KL kyp.prášok (bezfos.), 4 PL olivového/ kokosového oleja.
Vajcia s cukrom šľaháme cca.7-10 minút, pokiaľ sa zmes neznásobí a nezhustne. Ďalej pridáme múku a prášok do pečiva (preosejem) po častiach, ale už len lopatkou zľahka premiešame.Pridáme mak, olej, šťavu z citróna, premiešame a vylejeme do vopred maslom vymastenej a múkou posypanej formy. Pečieme na 170 stupňov: 20 minút.
Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Ja som poliala čokoládou (vysokopercentná) , ktorú som rozmiešala v troške teplej šľahačkovej smotany.
Tip : Podávala som s krémom z ricotty,kokos.cukru a šťavy z citróna a mätovo-zázvorovým čajom 🙂
Krásny dník 🙏

Začni písať komentár...

Odošli