@maja5 Páčí sa:
400g sušienok (dala som kokosové, tuším tie esíčka to boli)
200g roztopeného masla
Natlačíme do formy a pečieme cca 10min pri 180st.
1000g Philadelphia
4 vajíčka
cca 200g kokosového mlieka (z plechovky, nie kokosový nápoj ako je napr. Alpro)
Cukor podľa chuti
2 PL hladkej múky
3 PL solamylu
kokos (dávala som odhadom)
Vymiešame Philadelphiu a cukor. Pridáme múku, solamyl, po jednom všetky vajíčka a nakoniec kokosové mlieko a kokos. Túto zmes vylejeme na vychladený sušienkový korpus a pečieme pri teplote 160st. V strede má byť Cheesecake trasľavý a po okrajoch pekne upečený. Ja ho pečiem vždy hodinu a potom stepujem okolo trúby, stále nakúkam a čakám, kedy sa mi bude zdať, že je taký akurát.
Ja ešte zvyknem tortová formu zabaliť zvonka alobalom a keď do nej nalejem masu, tak ju vložím do plechu s vodou 🙂
Na obrázku to práve nie je vidno, ale nakrájala som na malé kúsku Bounty, naliala som asi tretinu plnky, potom som pouklada tieto kúsk Bounty a doliala opatrne zvyšok. Po upečení a vychladnutí som spravila čokoládová ganache, poliala ňou cheesecake a posypala kokosom 🙂
dakujem @dominika_c
@dominika_c ahoj,možno blbá otázka,ale čo je to philadelphia?
@muffinka8 ahoj, samozrejme, kludne mozes spravit aj nizsie ;) neviem presne priemer, ale taka klasicka forma, zajtra ti mozes zmerat 🙂
@steffi22 persne ako pise @edyta, je to druh kremoveho syra. Pirovnala by som to k lucine alebo k takemu natierkovemu maslu. Okrem philadelphie kupit aj ine kremove syry, maju napr. aj v lidl alebo tusim aj v kauflande. takto vyzera philadelphia: https://www.google.sk/search?q=philadelphia&cli.... A takto napr. ten variant z lidl: http://www.lenprezdravie.sk/album/clanok/images... 🙂
@baskaj ahoj, napr. aj v bile, tescu alebo v bio shopoch 🙂
@dominika_c ďakujem🙂
Ahoj Dominika, prosim ta, robievas aj nepeceny cheescake? Ja som zatial vzdy robila podla podobneho receptu ako mas tu, len chcem skusit nepeceny a nie som si ista, ci to vsetko spravne stuhne ako ma 😀
Vyzerá úžasne. Určite vyskúšam. 🎂
@radinkaaa dakujem 🙂
@henyka86 robi sa tak, ze sa smotana na slahanie privedie k varu a zaleje sa nou cokolada, ktoru sme nalamali na kocky. a potom miesame, kym nam nevznikne vlacna poleva. robi sa roznej konzistencie, ja vacsinou robim odoka 🙂 na tento cheesecake som tusim davala rovnaky pomer coko/slahacka. Tusim 130g horkej cokolady a 130ml slahacky 🙂
@dominika86 ahoj 🙂 robila som parkrat, ale viac menej vzdy iba taky "freestyle" :D no raz som robila aj podla receptu od nigelly, tento to bol: https://www.nigella.com/recipes/members/hevzs-w... 🙂
@stelka14
@pemasinika dakujem krasne, snad bude chutit 🙂
dakujem pekne kokos mozeme 🙂
ahoj dominika mozem nahradit philadelfiu mascarone ?
@silvinkaa16 ahoj, mozes, ale chut bude ina. urcite nie zla, tiez to bude dobrota, no ja napriklad hned vycitim, ci je cheesecake urobeny z mascarpone alebo z philadelphie ;)
namiesto philadelphie vsak mozes dat aj natierkove maslo (napr to z lidl pilos, neochutene, pripadne aj lidl ma svoj chream cheese, modra krabicka). alebo mozes pokojne aj zmiesat pol na pol mascarpone a cream cheese 🙂
@dominika_c dakujem krasne
vybzerá užastne isto ho vyskušam na oslavu dakujem 🙂
@dominika_c dominika, prosim top su vase fotky?
Mna by zaujimalo ako sa tam da dake pekne pismo 😀
Dakujem
@lusinka1122 dakujem, snad bude chutit 🙂
@ivaluu ano ano, moje 🙂 to pismo davam vo photoshope, no da sa pridat k fotke v akomkolvek editore. alebo pokojne aj v powerpointe 🙂 a taketo krajsie pisma si vacsinou stahujem, na internete je velke mnozstvo fontov zadarmo 🙂
@lupitko dakujem krasne 🙂 nech sa vydari 🙂
@dominika_c kolacik sa vydaril na vybornu 😉 robila som pre kolegov a vsetkym velmi chutil 🌞
@dominika_c spodok som si dovolila trosku upravit, dala som kakaove venceky 😉



ahoj mohla by som poprosiť recept?