150g masla
220g kryštálového cukru
1 vajíčko
1 žĺtko
300g polohrubej múky
1 čl vanilkového bourbonu
1/2 čl sódy bikarbóny
300g čokolády
Roztopíme maslo, pridáme cukor a premiešame. Pridáme vanilku, studené vajíčko, studené žĺtko a miešame, kým nezískame krémovú konzistenciu. V miske si zmiešame múku so sódou bikarbónou a pridáme ju k cestu. Nakoniec zapracujeme čokoládu, ktorú si nožom nakrájame na malé kúsky. Hmotu som dala poriadne stuhnúť do chladničky.
Do uzatvárateľnej misky dáme papier na pečenie a lyžicou naň kladieme kopčeky Nutelly, ktoré dáme potom stuhnúť do mrazničky. Spravíme si potom takú placku z cesta, Nutellu dáme dostredu placky a tú potom poriadne zagúľame, aby z nej Nutella počas pečenie nevytiekla. Dáme ich na plech s papierom na pečenie v dostatočnom rozostupe a pečieme pri cca 170st. Čas neviem bohužiaľ povedať, kontrolovala som okom. Ale, dávajte pozor, aby ste ich neprepiekli, potom sa Nutella tiež tak spečie a nie je taká dobrá krémová 🙂

Ooo mnaaam