@elisvic nech sa páči 🙂
Korpus:
12 žĺtkov
280g práškového cukru
280g mletého maku (ja som dala 200g mletého maku a 80g mletých lieskovcov)
14 bielkov
(štipka soli)
Plnka:
200g masla
170g práškového cukru
4 PL rumu
2 žĺtky
300 ml mlieka
300g mletého maku
(višňový džem)
Vyšľaháme si bielka so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a pridáme mak (prípadne aj oriešky). Pridáme bielka. Pripravíme si dve tortové formy (vymastené alebo s papierom na pečenie) a cesto rovnomerne rozdelíme. Pečieme pri 175st. cca 30min. Necháme vychladnúť.
Mlieko uvaríme s makom a necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s cukrom, po jednom pridávame žĺtky a po troškách rum. Primiešame makovú plnku. Korpusy prekrojíme, potrebujeme štyri kusy. Potrieme korpus višňovým džemom zmiešaným s rumom. Tortu naplníme a necháme stuhnúť - naj do ďalšieho dňa.
@elisvic nie je za co ;) orechy nemusis davat, ja som raz nemala tolko maku, tak som dala orechy a odvtedy som icb vzdy pridala ;) presne tak, sol sa prida pre lepsie vyslahanie bielok, plus sa pridava aj na zvyraznenie a vytiahnutie ostatnych chuti 🙂 ja az tak velmi mak nelubim, ale tato torta je naozaj uzasna 🙂
a este prosim ta, aku formu davas na cesto,teda ake rozmery, lebo ked to neurobim presne ako ty, tak zase bude z tuheho tekuteeee DDD, niesom velka kucharka, len tak podla nalady. mak ma velky obsah tusim vapnika, je dobry na kosti. takze ako chces zjest mak inak sam , iba cez kolace, torty...

prosim vas , ma niekto k tomuto( vyzera to ako makova torta), recept?