icon
15 / 320
avatar

Tak toto vyzera uplne naj.. aka je to prosim torticka? resp. recept na nu by nebol?

Odpovedz
8. dec 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@e_lenka joj, prepac, ze tak neskoro 🙂
uz si veru ani nepamatam, aka bola presne 🙈 klasicke piskotove cesto, plnka tusim mascarpone-slahackova s ovocim 🙂

Odpovedz
12. júl 2017
avatar

Poprosím recept na pusinky

Odpovedz
9. dec 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@21janula21 páči sa:

300g pr.cukru
150g bielok

Rúru predhrejeme na 200st. Na plech s papierom na pečenie rozsypeme práškový cukor a necháme v rúre ca 5-7min. Tento krok slúži na to, aby boli pusinky lesklé.
Medzitým si bielka dáme do dôkladne vyčistenej misy (misa aj šľahač musia byť dobre odmastené, aby sa bielka správne vyšľahali) a miešame ich pri nízkych otáčkach. Keď sa nám vytvoria bublinky. Potom zvýšime otáčky a miešame, kým nemáme bielka úplne tuhé.
Vytiahneme cukor z rúry (a hneď potom znížime teplotu na 100st.), zapneme mixér opäť na vysoké otáčky a po lyžiciach pridávame cukor. Po tom, ako sme postupne pridali všetok cukor, miešame ďalej ešte takých 5-7min. Hotová bielková zmes musí byť lesklá, jemná a keď ju skúsime prstami, nesmieme v nej cítiť cukor.
Pomocou zdobiaceho vrecka a špičiek nanesieme na plech s papierom na pečenie pusinky a pečieme, resp. sušíme cca 30-40min, podľa veľkosti. Väčšie pusinky treba nechať ešte dlhšie. Upečené pusinky vieme ľahko odlepiť z papiere. Vyberieme ich a na plechu ich necháme vychladnúť.

Odpovedz
11. dec 2017