icon
38 / 320
avatar

Aj tu by som poprosila recept 🙂 dííííkíííí

Odpovedz
14. máj 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@anjetta paci sa 🙂

240g vody
240g mlieko
8g soľ
20g kr.cukor
240g maslo
285g múka
440-480g vajíčka

V hrnci necháme zovrieť vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo. Keď to vrie, odstavíme z ohňa, ihneď pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame, kým sa všetko nespojí. Vrátime na oheň a odpaľujeme, kým sa cesto pekne neodlepuje od stien hrnca. Cca 2-3min.
Ihneď dáme cesto do misy a na strednom stupni rýchlosti miešame (nie s metličkami, ale s takým tým plochým nadstavcom), alebo ručne s vareškou či silikónovou stierkou, kým cesto mierne nevychladne – dostaneme z neho paru. Potom pridávame po jednom vajíčka, ďalšie zamiešame až vtedy, keď sa to predošlé pekne zapracuje. Cesto má byť vláčne. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a striekame na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 180°C a pečieme zhruba 30 minút, podľa veľkosti. Rúru neotvárame a nestriekame si veterníky na plech dopredu, ale ešte hneď pred pečením. Ja som piekla na dolný a horný ohrev, bez ventilátora. Odsledovala som si dĺžku pečenia, odporúčam najprv skúsiť skúšobný kus. Ja som jeden plech piekla kratšie a spľasol mi. Ďalší som nechala o nejakých 8min dlhšie a vyšiel už pekne 🙂
Krém

Uvarila som si hustý vanilkový puding alebo Zlatý klas (na 300ml mieka 1ks). Do vychladnutého pudingu som primiešala krém, ktorý som si pripravila tak, že som vymiešala mascarpone so sľahačkou a vanilkovým cukrom (pomer 1:1). Pudingu bolo menej ako mascarpone-slahackoveho kremu. Ja som najprv trošku krému zašľahala do pudingu mixérom a zvyšok potom už len ručne.
Krem som rozdelila na 2 polky. Ta jedna je vrch tychto veternickov.
Tu druhu som rozdelila opat na polku - do jednej som primeisala nutellu a do druhej pomixovanie cucoriedky.
Medzi jednotlive vrsty do stredu som dala este ovocie - bud banan alebo cucoriednky.
Vrch je obliaty roztopenou cokoladou - jedno je biela, druhe tmava 🙂

Odpovedz
12. júl 2017
avatar

Dakujem pekne 🙂

Odpovedz
13. júl 2017