@elimeia Páči sa 🙂
Cheesecake vrstva:
500g Philadelphia
2/3 hrnčeka kr.cukru
2 vajíčka
100ml kyslej smotany
1 a ½ PL solamyly
Vlašské orechy
Mrkvová vrstva
1 a ¼ hrnčeka polohr. Múky
½ ČL sódy bikarbóny
½ ČL prášku do pečiva
¼ ČL soli
1 a ½ ČL škorice
1/8 mletého mušk.oriešku
½ hrnčeka oleja (dala som kokosový)
¼ jablkového pyré
1 hrnček hnedého cukru
2 vajíčka
štipka sol
1 a 1/3 hrnčeka nastúhanej mrkvy
Toping
Philadelphia
Kyslá smotana
Cukor
Trúbu predhrejeme na 175 stupnov.
Cheesecake: Vymiešame Philadelphiu s cukrom a so solamylom. Po jednom primiešame vajíčka a nakoniec opatrne smotanu.
Carrot cake: V miske zmiešame múku, pdp, sódu bik., štipku soli, škoricu a štipnu mušk.oriešku. V druhej miske zmiešame jablkové pyré, olej, cukor, vajíčka. Pomaly pridávame sypké ingrediencie a miešame, kým sa nám cesto pekne nespojí. Pridáme mrkvu.
Do formy dávame na striedačku obe vrstvy. Kladieme opatrne lyžicou, aby sa nám nezmiešali. Pečieme cca 60-70min, pričom v polke môžeme prikryť alobalom, ak povrch začne rýchlo hnednúť.
Necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom dáme do chladničky, najlepšie cez noc.
Frosting si spravíme tak, že zmiešame Phil., smotanu a cukor. Robila som odoka, ale dávala som pomerovo viac smotany emoticon
Množstvo je na formu cca 22 cm
@dominika_c ďakujem krásne 😘💙

A na toto poprosím recept, mrkvový sa chystám vyskúšať už dávno a tento vyzerá skvele 😉