@dadada8388 dakujem 🙂 je to cheesecake ;)
@dominika_c a mohla by som poprosit recept?
@dadada8388 ahoj, prepac, ze tak neskoro :/ ak este pomoze, paci sa:
Keksíkový základ:
300g sušienok
150g roztopeného masla
Môžeme pridať trošku vanilkového cukru
Natlačíme do formy a pečieme cca 10min pri 180st.
1000g Philadelphia
4 vajíčka
1 a pol kyslej smotany
Cukor podľa chuti
5 PL hladkej múky
Struk vanilky
Vymiešame Philadelphiu, cukor a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme múku, po jednom všetky vajíčka a nakoniec smotanu. Túto zmes vylejeme na vychladený sušienkový korpus a šup do trúby. Pečieme pri teplote 160st. V strede má byť Cheesecake trasľavý a po okrajoch pekne upečený. Ja ho pečiem vždy hodinu a potom stepujem okolo trúby, stále nakúkam a čakám, kedy sa mi bude zdať, že je taký akurát. Odhadnúť to, je tuším najťažšia časť, čo sa príprav týka. Necháte ho krátko, bude roztečený, necháte ho dlhšie, bude príliš tuhý.
@dominika_c A tu polevu navrchu si dala ešte pred pečením? Predpokladám že áno, lebo po dopečení by sa asi nedá urobiť už ten vzor hm?
@dadada8388 ano,to su pomixovane jahody s trockou zlateho klasu. davala som ju aj dovnutra pri tomto cheesecaku. polku plnky naliat do formy, potom lyzcou ponalievat jahodovy zmes a potom opatrne velkou lyzciou klast zvysok plnky. nakoniec navrch lyzickou spravit kruhy a sparadlom spravit pavucinu - odstradu smer von, potom zvonku smerom do stredu a tak striedat, aby vznikol tento vzor 🙂 a nakoniec dat piect.

Tento kolacik vyzera uzasne 😝 aky to presne je?