icon
40 / 320
avatar

Tento kolacik vyzera uzasne 😝 aky to presne je?

Odpovedz
8. dec 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@dadada8388 dakujem 🙂 je to cheesecake ;)

Odpovedz
9. dec 2016
avatar

@dominika_c a mohla by som poprosit recept?

Odpovedz
9. dec 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@dadada8388 ahoj, prepac, ze tak neskoro :/ ak este pomoze, paci sa:

Keksíkový základ:

300g sušienok
150g roztopeného masla
Môžeme pridať trošku vanilkového cukru
Natlačíme do formy a pečieme cca 10min pri 180st.

1000g Philadelphia
4 vajíčka
1 a pol kyslej smotany
Cukor podľa chuti
5 PL hladkej múky
Struk vanilky

Vymiešame Philadelphiu, cukor a zrniečka z vanilkového struku. Pridáme múku, po jednom všetky vajíčka a nakoniec smotanu. Túto zmes vylejeme na vychladený sušienkový korpus a šup do trúby. Pečieme pri teplote 160st. V strede má byť Cheesecake trasľavý a po okrajoch pekne upečený. Ja ho pečiem vždy hodinu a potom stepujem okolo trúby, stále nakúkam a čakám, kedy sa mi bude zdať, že je taký akurát. Odhadnúť to, je tuším najťažšia časť, čo sa príprav týka. Necháte ho krátko, bude roztečený, necháte ho dlhšie, bude príliš tuhý.

Odpovedz
12. júl 2017
avatar

@dominika_c A tu polevu navrchu si dala ešte pred pečením? Predpokladám že áno, lebo po dopečení by sa asi nedá urobiť už ten vzor hm?

Odpovedz
12. júl 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@dadada8388 ano,to su pomixovane jahody s trockou zlateho klasu. davala som ju aj dovnutra pri tomto cheesecaku. polku plnky naliat do formy, potom lyzcou ponalievat jahodovy zmes a potom opatrne velkou lyzciou klast zvysok plnky. nakoniec navrch lyzickou spravit kruhy a sparadlom spravit pavucinu - odstradu smer von, potom zvonku smerom do stredu a tak striedat, aby vznikol tento vzor 🙂 a nakoniec dat piect.

Odpovedz
13. júl 2017