Tak toto vyzera neskutocne chutne.. Cez vikend uz aj peciem. 👍👌
Odpovedz
8. jan 2018
@myskahryzka dakujem krasne 🙂 snad bude chutit ;)
Odpovedz
9. jan 2018
Torta je vynikajúca, odporúčam všetkým, ktorí milujú Ferero Rocher. @dominika_c dakujem za inšpiráciu🤗
Odpovedz
25. máj 2019

Korpus je klasický piškótový: 5 vajec, 5 PL pr.cukru, 3 PL polohr.múky, 2PL kakaa
Krém:
100g lieskovoorieškových keksíkov (použila som niečo ako Horalky, ale s lieskovcovou náplňou)
225g masla
300g orieškovej čokolády
100g čokolády na varenie
Nutella (dávala som odoka, ale asi tak 6 polievkových lyžíc)
asi za hrsť lieskovcov pomletých na väčšie kúsky
Rozpustíme si čokoládu, pridáme do nej zmäknuté a na kocky nakrájané maslo a pomixujeme. Primiešame Nutellu, rozdrvené keksíky (nerozdrvte ich úplne najemno), a lieskovce.
Jednu časť prekrojeného korpusu dáme naspäť do tortovej formy, ja som ešte pokvapkala rumom a popichala vidličkou, aby bol korpus šťavnatý. Potrieme ho Nutellou (alebo lekvárom, mne sa tam žiadalo čosi kyslasté, tak teraz by som tam dala napr. ríbezľový džem) a opatrne nalejeme polku krému, naukladáme banány a dolejeme zvyšok krému. Druhú časť korpusu som taktiež pokvapkala rumom a prikryla ňou krém. Dáme stuhnúť cez do chladničky, dala som na celú noc. Nakoniec som vymiešala mascarpone so šľahačkou a naniesla na vychladenú tortu. Opäť som dala na pár hodín do chladničky a hotovo. Mne chutila torta viac, keď nejakú chvíľku postála pri izbovej teplote, krém trošku povolil emoticon
dúfam, že som pomery napísala správne, keďže popri pečení som od pôvodného receptu odbočovala a pridávala, či uberala kadečo ;) Inšpiráciu som inak čerpala z tohto receptu:
http://babeczka.zuzka.pl/en/2012/09/tort-ferrer...