Korpus: 1 hrnčeky orechov 1 hrnček kokosu 1/2 hrnčeka sušených hrozienok alebo datlí, ktoré namočíme min. na hodinu do horúcej vody. Občas zvyknem dať hrozienok alebo datlí aj trošku viac, ak sa mi zdá korpus príliš suchý ;) Môžeme pridať aj trošku medu, ak sa vám bude zdať korpus málo sladký
Plnka: 1 a ½ hrnčeka kešu orechov namočených najlepšie cez noc 5 PL kokosového oleja 7 PLmedu (podľa chuti viac, záleží od sladkosti jahôd) jahody
Plnka druhá: extra jahody extra kokosový olej
Ingredience na korpus zmiešame, pomixujeme najemno a natlačíme na dno tortovej formy. Kešu zlejeme a zbavíme prebytočnej vody.Vymixujeme kešu co najjemnejšie, pridáme olej, med a jahody. Miešame až kým nám nevznikne jemná plnka. 1/3 plnky nalejeme na korpus, dávame nachvíľu do mrazničky. Do zvyšného krému pridáme ďalšie jahody, no zároveň aj trošku oleja. Ked je prvá vrstva trošku stuhnutá, naukladáme na ňu jahody a zalejeme zvyškom hmoty. Odložíme do mrazničky. Pred podávaním je dobre nechať tortu postáť pri izbovej teplote.
Korpus:
1 hrnčeky orechov
1 hrnček kokosu
1/2 hrnčeka sušených hrozienok alebo datlí, ktoré namočíme min. na hodinu do horúcej vody. Občas zvyknem dať hrozienok alebo datlí aj trošku viac, ak sa mi zdá korpus príliš suchý ;)
Môžeme pridať aj trošku medu, ak sa vám bude zdať korpus málo sladký
Plnka:
1 a ½ hrnčeka kešu orechov namočených najlepšie cez noc
5 PL kokosového oleja
7 PLmedu (podľa chuti viac, záleží od sladkosti jahôd)
jahody
Plnka druhá:
extra jahody
extra kokosový olej
Ingredience na korpus zmiešame, pomixujeme najemno a natlačíme na dno tortovej formy. Kešu zlejeme a zbavíme prebytočnej vody.Vymixujeme kešu co najjemnejšie, pridáme olej, med a jahody. Miešame až kým nám nevznikne jemná plnka. 1/3 plnky nalejeme na korpus, dávame nachvíľu do mrazničky. Do zvyšného krému pridáme ďalšie jahody, no zároveň aj trošku oleja. Ked je prvá vrstva trošku stuhnutá, naukladáme na ňu jahody a zalejeme zvyškom hmoty. Odložíme do mrazničky. Pred podávaním je dobre nechať tortu postáť pri izbovej teplote.