Korpus:
1 hrnčeky orechov
1 hrnček kokosu
1/2 hrnčeka sušených hrozienok alebo datlí, ktoré namočíme min. na hodinu do horúcej vody. Občas zvyknem dať hrozienok alebo datlí aj trošku viac, ak sa mi zdá korpus príliš suchý ;)
Môžeme pridať aj trošku medu, ak sa vám bude zdať korpus málo sladký.
Plnka:
1 mango
Šťava z ½ citrónu
1a ½ hrnček kešu orechov namočených najlepšie cez noc
5 PL kokosového oleja
2 PL medu (podľa chuti a sladkosti manga môžete aj viac pridať)
1 mango nakrájané na kúsky
Ingredience na korpus zmiešame, pomixujeme najemno a natlačíme na dno formičiek.
Kešu zlejeme a zbavíme vody. Vymixujeme čo najjemnejšie, pridáme kokosvý olej, citr. šťavu a med. Miešame, až kým nám nevznikne jemná plnka. 1/3 plnky nalejeme na korpus a dáme nachvíľu do mrazničky. Do zvyšného krému pridáme mango. Keď je prvá vrstva trošku stuhnutá, naukladáme na ňu kúsky z manga a zalejeme zvyškom hmoty. Odložíme do mrazničky. Pred podávaním je dobre nechať tortu postáť pri izbovej teplote.
Na niektoré som použila ešte mangové pyré, ktoré som spravila tak, že zvyšné kúsky manga som iba rozmixovala, naliala do formičiek a znova dala stuhnúť do mrazničky 🙂

Luxusne... Mozem poprosit recept? 🙂 Prip. dalo by sa mango nahradit aj inym ovocim? Dakujem 🙂