400 g medovníčkov 200 g masla 1000g Philadelphia trstinový cukor/med 1 a 1/2 smotany 4 vajíčka 5 PL kukuričného škrobu 3 čl perníkového korenie 1 čl škorice salko karamel
slivky rum škorica
Medovníčky rozmixujeme, pridáme roztopené maslo a hmotu natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie a obalenej v alobale. Pečieme pri 180 stupňoch 10min. Necháme vychladnúť. Vymiešame Philadelphiu s cukrom. Pridáme kukuričný škrob, po jednom všetky vajíčka, korenie, škoricu a nakoniec smotanu. Polku zmesi vylejeme na vychladený medovníčkový korpus. Lyžicou kladieme salko, opatrne lyžicou "prikryjeme" zvyškom zmesi. Navrchu môžeme spraviť nejaký zaujímavý vzor zo salka. Formu vložíme do plechu s vodou (preto musí byť poriadne obalená v alobale) a pečieme pri teplote 160st cca 75min. Vypneme trúbu, necháme chvíľu odpočinúť v trúbe, potom pri izbovej teplote a nakoniec dáme Cheesecake do chladničky ideálne na noc. Na slivkovú omáčku som použila zavárané slivky, ktoré som v hrnci povarila, pridala k nim trošku škorice, rozmixovala a nakoniec tam pridala rum 🙂
400 g medovníčkov
200 g masla
1000g Philadelphia
trstinový cukor/med
1 a 1/2 smotany
4 vajíčka
5 PL kukuričného škrobu
3 čl perníkového korenie
1 čl škorice
salko karamel
slivky
rum
škorica
Medovníčky rozmixujeme, pridáme roztopené maslo a hmotu natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie a obalenej v alobale. Pečieme pri 180 stupňoch 10min. Necháme vychladnúť. Vymiešame Philadelphiu s cukrom. Pridáme kukuričný škrob, po jednom všetky vajíčka, korenie, škoricu a nakoniec smotanu. Polku zmesi vylejeme na vychladený medovníčkový korpus. Lyžicou kladieme salko, opatrne lyžicou "prikryjeme" zvyškom zmesi. Navrchu môžeme spraviť nejaký zaujímavý vzor zo salka.
Formu vložíme do plechu s vodou (preto musí byť poriadne obalená v alobale) a pečieme pri teplote 160st cca 75min. Vypneme trúbu, necháme chvíľu odpočinúť v trúbe, potom pri izbovej teplote a nakoniec dáme Cheesecake do chladničky ideálne na noc.
Na slivkovú omáčku som použila zavárané slivky, ktoré som v hrnci povarila, pridala k nim trošku škorice, rozmixovala a nakoniec tam pridala rum 🙂