Spravila som si karamel podla tohto receptu, akurat som tentokrat vynechala sol a spravila som klasicky karamel:
2 hrnčeky kr. cukru 11 PL masla izbovej teploty 1 hrnček smotany na šľahanie izbovej teploty
Cukor dáme do hrnca alebo panvičky s vysokým okrajom (použila som teflónový povrch). Na strednom ohni zohrievame cukor, keď sa začne roztápať, premiešavame. Spravia sa hrudky, ale to nevadí, stále miešajte a oni sa postupne roztopia. Keď je cukor celkom roztopený, nemiešame, iba občas zakrúžime hrncom a necháme ho až pokiaľ nedosiahne teplotu 175st. Vtedy pridáme maslo. Pozor, je to hotová alchýmia a karamel začne bublať. Odstavíme z ohňa a pomaly pridáme šľahačku. Znova to bude bublať, tak opatrne. Miešame pokiaľ nevznikne hladká zmes.
Jablcka som osupala a nakrajala na male kusky a podusila. Potom som ich primiesala ku karamelu.
vychadzala som z tohto receptu: https://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-gul...
Akurat som pridala do cesta trstinovy cukor a davala som namiesto casti krupice aj spaldovu muku.
Spravila som si karamel podla tohto receptu, akurat som tentokrat vynechala sol a spravila som klasicky karamel:
2 hrnčeky kr. cukru
11 PL masla izbovej teploty
1 hrnček smotany na šľahanie izbovej teploty
Cukor dáme do hrnca alebo panvičky s vysokým okrajom (použila som teflónový povrch). Na strednom ohni zohrievame cukor, keď sa začne roztápať, premiešavame. Spravia sa hrudky, ale to nevadí, stále miešajte a oni sa postupne roztopia.
Keď je cukor celkom roztopený, nemiešame, iba občas zakrúžime hrncom a necháme ho až pokiaľ nedosiahne teplotu 175st. Vtedy pridáme maslo. Pozor, je to hotová alchýmia a karamel začne bublať. Odstavíme z ohňa a pomaly pridáme šľahačku. Znova to bude bublať, tak opatrne. Miešame pokiaľ nevznikne hladká zmes.
Jablcka som osupala a nakrajala na male kusky a podusila. Potom som ich primiesala ku karamelu.