icon
118 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

240g vody
240g mlieko
8g soľ
20g kr.cukor
240g maslo
285g múka
440-480g vajíčka

V hrnci necháme zovrieť vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo. Keď to vrie, odstavíme z ohňa, ihneď pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame, kým sa všetko nespojí. Vrátime na oheň a odpaľujeme, kým sa cesto pekne neodlepuje od stien hrnca. Cca 2-3min.
Ihneď dáme cesto do misy a na strednom stupni rýchlosti miešame (nie s metličkami, ale s takým tým plochým nadstavcom), alebo ručne s vareškou či silikónovou stierkou, kým cesto mierne nevychladne – dostaneme z neho paru. Potom pridávame po jednom vajíčka, ďalšie zamiešame až vtedy, keď sa to predošlé pekne zapracuje. Cesto má byť vláčne. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a striekame na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 180°C a pečieme zhruba 30 minút, podľa veľkosti. Rúru neotvárame a nestriekame si veterníky na plech dopredu, ale ešte hneď pred pečením. Ja som piekla na dolný a horný ohrev, bez ventilátora. Odsledovala som si dĺžku pečenia, odporúčam najprv skúsiť skúšobný kus. Ja som jeden plech piekla kratšie a spľasol mi. Ďalší som nechala o nejakých 8min dlhšie a vyšiel už pekne 🙂
Krém
Uvarila som si hustý vanilkový puding alebo Zlatý klas (na 300ml mieka 1ks). Do vychladnutého pudingu som primiešala krém, ktorý som si pripravila tak, že som vymiešala mascarpone so sľahačkou a vanilkovým cukrom (pomer 1:1). Ja som najprv trošku krému zašľahala do pudingu mixérom a zvyšok potom už len ručne. Tento krém som dala na spodok veterníkov. Navrch ovocie a potom jahodovy krém, ktorý som pripravila tak, že som zmiešala mascarpone, šľahačku, cukor a potom som k tomu primiešala jahodovú dreň. Dreň som si pripravila iba tak, že som čerstvé jahody rozmixovala v mixéri s nožmi.

Odpovedz
21. apr 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@mirkaaa344
@kaca88
@zuzikz87

paci sa 🙂

Odpovedz
7. feb 2018
avatar

dakujem ❤️

Odpovedz
7. feb 2018
avatar

Ďakujem 👍

Odpovedz
6. mar 2018