icon
123 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

1kg hladka muka
6 dcl vlaznej vody
6 PL olivoveho oleja
2 PL cukru
50g kvasnic
sol

v troche vody a cukru si spravime kvasok, ktory potom pridame k osatnym ingredienciam. Poriadne vymiesime. Ja miesim v robote cca 7-10m.
Nechame vykysnut.
Potom rozvalkame a nasledne este ponatahujeme na ruke, aby sme mali cesto uplne tenucke. Ak chceme kraje naplnit syrom, tak ja iba poukladam syr kolom dokola po okrajoch, ktore potom prehnem a poriadne popritlacam. Pizzu dame hned do rury predhriatej aspon pol hod predtym na 250st., nenechavame ju stat pripravenu pred pecenim, aby este viac nenakysla a ostala tenka. Pecieme cca 10-15min, treba odsledovat, aby boli okraje dozlate upecene, pizza zospodu upecena, ale neprehnat to.
Ja po vybrati este potriem okraje s cesnakom zmiesanym s oliv.olejom 🙂

Odpovedz
12. júl 2017
avatar

Mnam vyzera super 😉

Odpovedz
4. nov 2017
avatar

Koľko ks vyjde z dávky?

Odpovedz
5. nov 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@mysicka1221 dakujem 🙂 dost, take 4 urcite. ja to vzdy robim tak, ze robim aj pizzu, aj pizza tycinky a niekedy aj nieco nasladko. takze neviem, kolko ks presne vyjde 🙂

Odpovedz
13. nov 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@henuskah, @040881 paci sa 🙂

Odpovedz
31. jan 2018