2 hrnceky hladkej spaldovej muky (alebo akejkovelvek hl. ci polohr.) 2 hrnceky jemnych ovsenych vlociek (ja som jeden hrncek este pomixovala uplne najemno) 160g masla 1 hrncek trstinoveho cukru 2 CL prasku do peciva Rebarbora, jahody, cukor, skorica 700g tvarohu (dala som pol na pol hrudkovy a jemny vanilkovy) 3 PL kyslej smotany Trst.cukor podľa chuti 2 zltka 1 PL Zlateho klasu
Zmiesame si muku, vlocku, cukor, prasok do peciva a rozpustene maslo. Premiesame, aby sme dostali jemnucku akoby mrvenicku. Mozeme pokojne iba rukou, pripadne ja som premiesala v mixeri s takym tym padlovym nadstavcom. 2/3 z posypky nasypeme do vymasteneho plechu. Tvaroh si podla chuti ochutime cukrom, prdame zltka, smotanu a Zlaty klas. Ja som pouzila jeden vanilkovy tvaroh, ktory je riedky, tak som plnku mala riedku a vyliala som ju. Ak pouzijete hustejsi tvaroh, plnku na posypku nakopkujete. Rebarboru ocistime, nakrajame a premiesame s trst.cukorm a skoricou. Navrstvme na tvarohovu plnku, taktiez nakrajame jahody a pridame ich na rebarboru. Ovocie zasypeme zvysnou posypkou. Ja som este dodatocne spravila mrvenicku z 50g masla, 50g spaldovej hl. muky, 50g trst.cukru a 30g mletych orechov, ktoru som este pomrvila na kolac. Pecieme pri 175st. cca 50min, treba odlsedovat. Kolacik je najlepsi, ked trosku postoji. Ja som ho piekla vecer a na dalsi den bol vynikajuci, stavnaty 👍
2 hrnceky hladkej spaldovej muky (alebo akejkovelvek hl. ci polohr.)
2 hrnceky jemnych ovsenych vlociek (ja som jeden hrncek este pomixovala uplne najemno)
160g masla
1 hrncek trstinoveho cukru
2 CL prasku do peciva
Rebarbora, jahody, cukor, skorica
700g tvarohu (dala som pol na pol hrudkovy a jemny vanilkovy)
3 PL kyslej smotany
Trst.cukor podľa chuti
2 zltka
1 PL Zlateho klasu
Zmiesame si muku, vlocku, cukor, prasok do peciva a rozpustene maslo. Premiesame, aby sme dostali jemnucku akoby mrvenicku. Mozeme pokojne iba rukou, pripadne ja som premiesala v mixeri s takym tym padlovym nadstavcom. 2/3 z posypky nasypeme do vymasteneho plechu. Tvaroh si podla chuti ochutime cukrom, prdame zltka, smotanu a Zlaty klas. Ja som pouzila jeden vanilkovy tvaroh, ktory je riedky, tak som plnku mala riedku a vyliala som ju. Ak pouzijete hustejsi tvaroh, plnku na posypku nakopkujete. Rebarboru ocistime, nakrajame a premiesame s trst.cukorm a skoricou. Navrstvme na tvarohovu plnku, taktiez nakrajame jahody a pridame ich na rebarboru. Ovocie zasypeme zvysnou posypkou. Ja som este dodatocne spravila mrvenicku z 50g masla, 50g spaldovej hl. muky, 50g trst.cukru a 30g mletych orechov, ktoru som este pomrvila na kolac. Pecieme pri 175st. cca 50min, treba odlsedovat. Kolacik je najlepsi, ked trosku postoji. Ja som ho piekla vecer a na dalsi den bol vynikajuci, stavnaty 👍