tu je krem zo slahacky a z mascarpone. namiesto piskotov su tam podrvene cookies (take tie americke s kuskami cokolady).
Slany karamel: 175g kr.cukor
60ml voda
120ml smotana na slahanie
cca 125g masla
sol
Zmiesame vodu s cukrom a v hrnci (najlepsie s teflonovym povrchom, alebo ja robim v kameninovej vysokej panvici) varime. Nemiesame, aby sme sa vyhli krystalizacii. Medzitym si dame do maleho hrnca slahacku a na slabom ohni varime, pokial nezacne vriet. Hned odstavime.
Ked sa cukor zmeni na karamel, dame dole z ohna a prilejeme horucu slahacku. Opatrne, zacne to sialene bublat, hotova alchymia 🙂 Miesame, kym nebude hmota jemna a vlacna. Pridame sol. Po troske pridavame kusky masla - ak chceme karamel tekuty, mozme dat menej, ak ho chceme hustejsi (napriklad na plnenie kolacov ci makroniek) pridame masla viac.
Cokoladova ganache: cokolada v rovnakom pomere ako smotana na slahanie (napr. 100g cokolady na 100g slahacky). Cokoladu nalameme do misky a zalejeme slahackou, ktoru sme si nechali zovriet. Nechame psotat par sekund a potom miesame, kym nam nevznikne hladky krem 🙂

Aj tu poprosím recept