ahoj,este mam jednu otazocku ohladom maku:}kedze si taka dobra pekarka a mas skusenosti,rada by som sa spytala,aky mlyncek na mak pouzivas.klasiku ci nejaky elektricky?kedze moj klasicky mi dosluzil,caka ma nakup noveho.DAKUJEM za radu
Odpovedz
17. jún 2018


280g hladkej múky (ja som dala pol na pol so špaldovou)
2čl prášku do pečiva
štipka soli
160g trstinového cukru
100ml kokosového oleja (môžete použiť samozrejme akýkoľvek)
3 vajcia
150ml kyslej smotany
100g mletého maku
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, štipku soli a premiešame. Olej si rozmiešame s vajíčkami a smotanou a prilejeme k múke. Premiešame, prisypeme aj mak a vymiešame v jednotnú hmotu. Plech vymastíme a vysypeme, prípadne použijeme papier na pečenie. Cesto nalejeme a rovnomerne rozotrieme. Na cesto naukladáme broskyne, alebo iné ovocie. Navrch dáme mrveničku, ktorú si pripravíme z: 100g trstinového cukru, 100g hrubej múky a 75g studeného masla.
Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 175stupňov. Treba odstrážiť, ja som piekla cca 40-45min