icon
172 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

180ml mlieko
75g masla
400g polohrubej múky
50g kr. cukru
½ čl soli
20g droždia
1 vajíčko

Vo vlažnom mlieku s cukrom si spravíme kvások. V mise si zmiešame všetky suroviny, pridáme k nim kvások a premiešame. Podľa konzistencie pridáme múku alebo mlieko. No cesto má byť trošku tuhšie. Necháme ho chvíľku podkysnúť. Potom ho vyvaľkáme do obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricovým cukrom (ja som škoricový maniak, tak som pridala aj mletú škoricu, nielen škoricový cukor), ešte trošku pokvapkáme maslom a nakrájame na tenké pásiky. Každý pásik zrolujeme z oboch strán a keď sa dostaneme do stredu, prenesieme na plech a vytvoríme srdiečko. Pridám aj foto pre lepšie pochopenie 😉
Pečieme pri 175 st. cca 10-15 min, podľa veľkosti srdiečok. Len pozor, ak ich pečiete príliš dlho, sú tvrdé a nie také dobré 😉 Takže radšej skúste jeden testovací kúsok 🙂

Odpovedz
8. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA
Odpovedz
8. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA
Odpovedz
8. jan 2018