130g masla izbovej teploty 1 PL vanilk. cukru 4 vajicka 130g kr.cukru 70g hl.muky 140g mletych orechov (ja som dala mix mandli a vlasskych, ale mozete dat akekolvek) stipka soli
Maslo a vanilk. cukor vymiesame do peny, min. 4min na najvyssom stupni. Postupne pridavame po jednom zltka. Pridame muku a orechy a pomaly premiesame. Rucne primiesame bielky, ktore sme si vymiesali s kr.cukrom a stipkou soli. Naplnime kosicky a pecieme v rure, ktoru sme si predhriali na 175st., no hned po vlozeni ju znizime na 160st. Pecieme cca 20min. Po vychladnuti mozeme este niecim naplnit. Vydlabeme lyzickou dierku a naplnime (lekvar, nutella, puding... cokolvek).
Coko mascarpone krem:
Cokoladu si roztopime. Mnozstvo zalezi od toho, aku intenzivnu cokoladovu chut mate radi. Ja som tusim davala 170g cokolady na varenie a 100g mliecnej. Podla cokolady zalezi aj to, ci este treba pridat trosku praskoveho cukru alebo bude krem dostatocne sladky. Treba ochutnat 🙂 Ak je krem malo sladky, uplne nakoniec mozme pridat praskovy cukor, no miesajte uz iba opatrne rucne. 1ks slahackovej smotany vymiesame do polotuha. V druhej miske vymiesame 2ks mascarpone a pridame polotuhu slahacku. Ak viete odhadnut dlzku mixovania, mozete tieto dve suroviny vymiesat hned spolu, iba pozor, aby sa vam slahacka nezrazila. Premiesame a odoberieme par lyzic kremu, ktore pridame do roztopenej a vychladnutej cokolady, zamiesame a pridame spat k ostatnemu kremu. Tento krok robime preto, lebo ak by sme pridali do studeneho kremu roztopenu cokoladu, mohli by sa nam spravot z roztopenej cokolady kusky cokolady a mali by sme nieco ako straciatella krem. Premiesame, aby sa nam vsetko spojilo a hotovo. Zdobiacou spickou nanesieme na torticky a ozdobime praclikmi, lentilkami a ockami 🙂
Spodok je orechovy:
130g masla izbovej teploty
1 PL vanilk. cukru
4 vajicka
130g kr.cukru
70g hl.muky
140g mletych orechov (ja som dala mix mandli a vlasskych, ale mozete dat akekolvek)
stipka soli
Maslo a vanilk. cukor vymiesame do peny, min. 4min na najvyssom stupni. Postupne pridavame po jednom zltka. Pridame muku a orechy a pomaly premiesame. Rucne primiesame bielky, ktore sme si vymiesali s kr.cukrom a stipkou soli. Naplnime kosicky a pecieme v rure, ktoru sme si predhriali na 175st., no hned po vlozeni ju znizime na 160st. Pecieme cca 20min.
Po vychladnuti mozeme este niecim naplnit. Vydlabeme lyzickou dierku a naplnime (lekvar, nutella, puding... cokolvek).
Coko mascarpone krem:
Cokoladu si roztopime. Mnozstvo zalezi od toho, aku intenzivnu cokoladovu chut mate radi. Ja som tusim davala 170g cokolady na varenie a 100g mliecnej. Podla cokolady zalezi aj to, ci este treba pridat trosku praskoveho cukru alebo bude krem dostatocne sladky. Treba ochutnat 🙂 Ak je krem malo sladky, uplne nakoniec mozme pridat praskovy cukor, no miesajte uz iba opatrne rucne.
1ks slahackovej smotany vymiesame do polotuha. V druhej miske vymiesame 2ks mascarpone a pridame polotuhu slahacku. Ak viete odhadnut dlzku mixovania, mozete tieto dve suroviny vymiesat hned spolu, iba pozor, aby sa vam slahacka nezrazila.
Premiesame a odoberieme par lyzic kremu, ktore pridame do roztopenej a vychladnutej cokolady, zamiesame a pridame spat k ostatnemu kremu. Tento krok robime preto, lebo ak by sme pridali do studeneho kremu roztopenu cokoladu, mohli by sa nam spravot z roztopenej cokolady kusky cokolady a mali by sme nieco ako straciatella krem.
Premiesame, aby sa nam vsetko spojilo a hotovo. Zdobiacou spickou nanesieme na torticky a ozdobime praclikmi, lentilkami a ockami 🙂