6 vajiciek 140g trstinový cukor 60g kakao stipka soli Slahame bielka so stipkou soli a ked nam zacne vznikat pena, pridavame postupne polku cukru. Bielka doslahama na tuhy a pevny sneh. Zltka vyslahame s druhou polovicou cukru. Primiesame preosiate kakao a nakoniec rucne vmiesame vyslahany sneh. Dobre premiesane cesto vylejeme na plech s papierom na pecenie, ktory sme si vymastili troskou masla. Pecieme 6-10min na 220. Pozor, ak roladu velmi prepeciete, nebude sa dat pekne zrolovat. Upecenu roladu pomocou druheho plechu, na ktory si polozime vlhku handru, otocime, stiahneme papier a pomocou utierky zrolujeme. Nechame zrolovane vychladnut.
Cokoladu a maslo roztopime (bud nad parou alebo opatrne v mirkovlnke). Pridame neskaramelizovane Salko a miesame, kym sa vsetko nespoji a nevznikne nam hladky krem. Nakoniec pridame kokos a premiesame. Nechame odlezat v chladnicke par hodin alebo cez noc.
Potom vyberieme z chladnicky a nechame pri izbovej teplote povolit. Premiesame v mixeri a zmiesame s mascarpone. Ja som mala este otvorenu slahacku, tak som ju vyslahala a pridala. Krem sa tak pekne odlahcil a nadychal. Pokial je krem dostatocne husty, naplnime nim roladu hned. Ak nie, dame ho stuhnut a plnime a rolujeme potom.
Korpus:
6 vajiciek
140g trstinový cukor
60g kakao
stipka soli
Slahame bielka so stipkou soli a ked nam zacne vznikat pena, pridavame postupne polku cukru. Bielka doslahama na tuhy a pevny sneh. Zltka vyslahame s druhou polovicou cukru. Primiesame preosiate kakao a nakoniec rucne vmiesame vyslahany sneh.
Dobre premiesane cesto vylejeme na plech s papierom na pecenie, ktory sme si vymastili troskou masla.
Pecieme 6-10min na 220. Pozor, ak roladu velmi prepeciete, nebude sa dat pekne zrolovat.
Upecenu roladu pomocou druheho plechu, na ktory si polozime vlhku handru, otocime, stiahneme papier a pomocou utierky zrolujeme. Nechame zrolovane vychladnut.
Kokosovy krem:
1 plechovka Salka
250g maslo
200g biela cokolada
100g kokos struhany
+mascarpone
Cokoladu a maslo roztopime (bud nad parou alebo opatrne v mirkovlnke). Pridame neskaramelizovane Salko a miesame, kym sa vsetko nespoji a nevznikne nam hladky krem. Nakoniec pridame kokos a premiesame. Nechame odlezat v chladnicke par hodin alebo cez noc.
Potom vyberieme z chladnicky a nechame pri izbovej teplote povolit. Premiesame v mixeri a zmiesame s mascarpone. Ja som mala este otvorenu slahacku, tak som ju vyslahala a pridala. Krem sa tak pekne odlahcil a nadychal.
Pokial je krem dostatocne husty, naplnime nim roladu hned. Ak nie, dame ho stuhnut a plnime a rolujeme potom.