Čokoládu si roztopíme a necháme vychladnúť. Sypké suroviny si navážime a zmiešame spolu v miske. Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny. Pridáme vodu a potom na striedačku pridávame k vajíčkam sypké suroviny a čokoládu. Vylejeme na plech s papierom na pečenie (ja zvyknem papier ešte potrieť maslom, ide tak potom lepšie dole). Pečieme na 180st. cca 20min. Po upečení hneď zrolujeme aj s papierom na pečenie. Prípadne použijeme vlhkú utierku, tak, ako zvyknete postupovať pri roládach zvyčajne.
Plnka:
250g tvaroh 250g smotana na šľahanie Salko
lekvár pr. cukor (čokoláda)
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme dotuha. V inej miske premiešame tvaroh so Salkom (dajte podľa chuti). K tvarohu potom už len stierkou alebo metličkou primiešame vyšľahanú šľahačku. Ak máte, k šľahačke môžete pridať aj stužovač 😉
Vychladnutú roládu potrieme štedrou dávkou lekváru (ja dávam najradšej ríbezľový alebo višňový). Potrieme plnkou a stočíme do tvaru srdca (alebo sa o to pokúsime 😛). Dlhšie strany korpusu prehnite ku stredu. A potom v mieste spoja opäť prehnite. Ja som to najprv skúsila na nenaplnenej roláde. Nechajte dobre stuhnúť. Môžete ešte obaliť v pr. cukru, prípadne poliať čokoládou. Potom už stačí iba pokrájať 🙂
Korpus:
4 vajcia
100g čokolády
75g polohr. múku
1/2 čl prášku do pečiva
1/2 čl sódy bikarbóny
štipka soli
100g práškového cukru
2 PL vody
Čokoládu si roztopíme a necháme vychladnúť. Sypké suroviny si navážime a zmiešame spolu v miske. Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny. Pridáme vodu a potom na striedačku pridávame k vajíčkam sypké suroviny a čokoládu. Vylejeme na plech s papierom na pečenie (ja zvyknem papier ešte potrieť maslom, ide tak potom lepšie dole).
Pečieme na 180st. cca 20min. Po upečení hneď zrolujeme aj s papierom na pečenie. Prípadne použijeme vlhkú utierku, tak, ako zvyknete postupovať pri roládach zvyčajne.
Plnka:
250g tvaroh
250g smotana na šľahanie
Salko
lekvár
pr. cukor (čokoláda)
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme dotuha. V inej miske premiešame tvaroh so Salkom (dajte podľa chuti). K tvarohu potom už len stierkou alebo metličkou primiešame vyšľahanú šľahačku. Ak máte, k šľahačke môžete pridať aj stužovač 😉
Vychladnutú roládu potrieme štedrou dávkou lekváru (ja dávam najradšej ríbezľový alebo višňový). Potrieme plnkou a stočíme do tvaru srdca (alebo sa o to pokúsime 😛). Dlhšie strany korpusu prehnite ku stredu. A potom v mieste spoja opäť prehnite. Ja som to najprv skúsila na nenaplnenej roláde. Nechajte dobre stuhnúť. Môžete ešte obaliť v pr. cukru, prípadne poliať čokoládou. Potom už stačí iba pokrájať 🙂