@deni24 pridaj sa do skupiny tortičkarky, tam to baby pečú, ja si tam vzdy pozliepam od každej niečo a potom pečiem, podla mna sa dá aj z normalnej piskoty toto upiect, ale robia bud z lineckého cesta alebo z medového, teda recept na medove rezy a krem klasika mascarpone a slahacka, ale autorka by nam mohla poradit, tiez sa ju chystam upiect mamine na 60, teraz v piatok, ja sa len bojim, ze ako sa to bude krájat, ci sa to nepoláme. Inak baby vykrajujú srdce normalne srdcovou formou a stred mensou vykrajovackou
@deni24
@radus1810
ja som použila medové pláty. ako som videla, tak pôvodne sa to robí z maslového krehkého cesta. Ale videla som, že kočky robia aj z piškótového cesta. Ja som ju skúšala prvýkrát a neštudovala som postup, takže som robila tak "z brucha" 🙂
k máte nejaký overený recept na medové rezy, pokoje použite ten. ja som trošku improvizovala a robila som takto 😉
Medové pláty:
500g hladká múka
80g maslo
120g práškový cukor
2 vajcia
1 žĺtok
1 a ½ čl sódy bikarbóny
4 PL medu
Všetky suroviny na cesto vymiesime dohladka a necháme chvíľu odstáť v chladničke. Cesto rozdelíme na tri časti, každú vyvaľkáme (ja som vaľkala priamo na papieri na pečenie a iba som to premiestnila spolu s papierom na otočený plech) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180st dozlatista. Nepečte ich veľmi dlho, inak budú tvrdé a nebude za z nich dať pekne vykrajovať. Z plátov potom vyrežeme srdcia. Ja som si spravila šablónu z papiera a orezavála ostrým nožom.
Krém:
500ml mlieka
2 Zlaté klasy
200g maslo
cukor podľa chuti
Uvaríme si hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom dopenista. Pridávame postupne puding (pozor, maslo a puding musia mať rovnakú teplotu, inak sa krém zrazí). Hladký krém ešte podľa chuti dosladíme.
Čokoládový krém
200g čokoláda
200ml smotana na šľahanie
1 mascarpone
lekvár, ovocie
Najprv si spravíme ganache. Čokoládu nalámeme na kúsky do misky. Šľahačku privedieme do varu a ihneď ňou zalejeme čokoládu. Necháme pár sekúnd postáť a potom miešame, kým nám nevznikne hladký krém. Necháme stuhnúť v chladničke alebo na chladnom mieste.
Potom ku ganache pridáme mascarpone a vymiešame do krému.
Medový pláty potrieme štedrou dávkou džemu (najradšej mám ríbezlový) a zdobiacim vreckom s hladkým, guľatým nadstavcom robíme malé kopčeky. Takto postupujeme pri každom pláte. Ja som dala každé poschodie nachvíľu zachladiť, až potom som naň položila ďalší plát. Robila som tak, že som dala plát-plnka-plát-plnka-plát-čoko vrstva. A potom už len stačí ozdobiť podľa fantázie. Keďže medové pláty sú tvrdšie, je dobré nechať tortu minimálne cez noc odstáť. Čim dlhšie stojí, tým je lepšia 😉 Treba rátať, že ostanú odrezky. Množstvo krému záleží tiež od toho, aké veľké srdce si vyrežete.
@dominika_c
@deni24 vau, parádne sú, ja som spravila takto ako na obrázku, tiez som robila medové platy a robila som krem mascarpone+slahacka+cokolada biela. A vcera som si upiekla doobeda vecer naplnila a dnes uplne makucké cesto, krasne sa to krájalo. Recept som láa z medovy h platov zo stranky bonbivani ale bol skoro taky isty ako tvoj
@dominika_c . Tu je vysledok, aj chutovo bol super, tiez som dávala ribezlovy lekvar, nech to má smrnc 🙂



Dobrý deň prosím aký korpus ste použili chystám Sa pre priateľa robiť