icon
200 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

Guľky som robila od oka, bez nejakého receptu, niečo som pridala, ubrala a pod., tak snáď som si priebežne zapisovala správne množstvá 😉 Kľudne ochutnávajte, ak bude cesto husté, pridajte puding, Salko alebo cream cheese, ak bude naopak riedke, pridajte orechy alebo medovníky, ak málo sladké, viac Salka alebo cukor, arašidové maslo vynechajte a pridajte namiesto neho viac cream cheese, môžete experimentovať 😉

Cca 230g medovníkov
50g orechy
2 PL cream cheese (prípadne mascarpone alebo nátierkové maslo)
2PL arašidové maslo
3 PL Salko
2 PL vanilkového pudingu (uvareného)

Plnka:
vanilkový puding + Salko

Medovníky a orechy si rozmixujeme najemno – odoberieme tak 3-4 PL na obaľovanie.
K ostatnému pridáme cream cheese, arašidové maslo, Salko a puding. Premiešame, aby nám vznikla jemná hmota. Dáme stuhnúť do chladničky. Spravíme si guľku a naplníme krémom, ktorý si spravíme zmiešaním uvareného, vychladeného pudingu a Salka. Dávala som také 2-3 PL pudingu a 4-5 PL Salka. Ja som plnila takým zdobítkom s tenkou špičkou. Ostala mi iba malá dierka, ktorú som uhľadila. Guľôčky som nakoniec obalila v zmesi rozmixovaných orechov a medovníkov, ktorú som si odobrala.

Odpovedz
22. mar 2018
avatar

To vyzera ako marlenka gulicky mnam

Odpovedz
23. mar 2018
avatar

Trvacnost je kolko? Ovsem asi sa ro do 2dni zje ze? 🙂 a treba mat v chladnicke? Dakujem

Odpovedz
23. mar 2018