icon
213 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

5ks Kinder Mliečny Rez
malinový džem
KOKOSOVÝ KRÉM
60g biela čokoláda
50g maslo
100g sladené kondenzované mlieko – Salko
30g kokos
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
75ml smotana na šľahanie
80g čokoláda na varenie
ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM
100ml smotana na šľahanie
1 polievková lyžica mascarpone
vanilkový cukor

maliny, cukor, Zlatý klas

okrúhle formičky s priemerom 6cm

Kinder Mliečny rez si uložíme natesno vedľa seba – 3 vertikálne vedľa seba a 2 horizontálne naspodok. Takto by sme mali vedieť vykrojiť 4ks. Zvyšky si môžeme odložiť na ozdobenie.

Vykrojené krúžky nevyberáme z formičiek, ale necháme ich v nich. Potrieme ich džemom.

Pripravíme si kokosový krém.

V miske si roztopíme bielu čokoládu a maslo. Buď nad parou alebo opatrne v mikrovlnnej rúre. Keď budú obe suroviny roztopené, prilejeme Salko a miešame, pokiaľ nám nevznikne hladký, jednotný krém. Nakoniec primiešame kokos. Krém rozdelíme do formičiek na vykrojený krúžok Miečneho rezu. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky a zatiaľ si spravíme malinové pyré. Mrazené maliny si roztopíme, popučíme, pridáme trošku Zlatého klasu, vanilkového cukru a uvaríme do pudingovej konzistencie. Necháme trochu vychladnúť, vyberieme koláčiky a v strede spravíme dieru na maliny. Dáme do chladničky.

Pripravíme čokoládovú vrstvu.

Smotanu na šľahanie dáme do malého hrnca a privedieme k varu. Ihneď odstavíme a zalejeme ňou čokoládu v miske, ktorú sme si nalámali na kocky. Miešame, pokiaľ nám nevznikne hladký krém.

Z chladničky vyberieme naplnené formičky. Na kokosovú vrstvu nanesieme čokoládový krém a dáme do chladničky stuhnúť.

Smotanu na šľahanie si vymiešame s mascarpone a troškou cukru dotuha. Krém dáme do zdobiaceho vrecúška a nanesieme na stuhnuté koláčiky.

Ozdobíme podľa fantázie.

Odpovedz
2. máj 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA
Odpovedz
2. máj 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA
Odpovedz
2. máj 2018