22g drozdie 100ml vlazne mlieko 50g cukru 70g roztopenehe, ale nie horuceho masla 1 vajicko 100ml vody stipka soli 500g hladkej muky
puding (Zlaty klas) maliny
Z drozdia, vlazneho mlieka a trosky cukru si spravime kvasok. V mise zmiesame ostatne suroviny, pridame kvasok a poriadne vymiesime. Ja som miesila v robote. Nechame vykysnut. Vyvalkame na plat, najlepsie do tvaru obdlznika. Potrieme vychladnutym pudingom, ja som si uvaril husty zlaty klas - na 450ml mlieka 1 a 1/2 balenia, cukor podla chuti, vanilkovy struk). Posypeme malinami. Zrolujeme do rolady a ostrym nozom opatrne krajame na kusky asi 5cm. Poukladame do tortovej formy s dostatocnym odstupom, kedze este dokysnu a v rure narastu. Potrieme rozslahanym vajickom. Nechame este kysnut vo forme, najlepsie tak hodinku. Potom pecieme na 175st. cca 35min 🙂 Na zaver potrieme glazurou, ktoru si spravime z 3 PL rozpusteneho masla, 80g praskovy cukor, 2 PL smotany na slahanie.
22g drozdie
100ml vlazne mlieko
50g cukru
70g roztopenehe, ale nie horuceho masla
1 vajicko
100ml vody
stipka soli
500g hladkej muky
puding (Zlaty klas)
maliny
Z drozdia, vlazneho mlieka a trosky cukru si spravime kvasok. V mise zmiesame ostatne suroviny, pridame kvasok a poriadne vymiesime. Ja som miesila v robote. Nechame vykysnut. Vyvalkame na plat, najlepsie do tvaru obdlznika. Potrieme vychladnutym pudingom, ja som si uvaril husty zlaty klas - na 450ml mlieka 1 a 1/2 balenia, cukor podla chuti, vanilkovy struk). Posypeme malinami. Zrolujeme do rolady a ostrym nozom opatrne krajame na kusky asi 5cm. Poukladame do tortovej formy s dostatocnym odstupom, kedze este dokysnu a v rure narastu. Potrieme rozslahanym vajickom. Nechame este kysnut vo forme, najlepsie tak hodinku. Potom pecieme na 175st. cca 35min 🙂
Na zaver potrieme glazurou, ktoru si spravime z 3 PL rozpusteneho masla, 80g praskovy cukor, 2 PL smotany na slahanie.