230g keksíky (ja som zmiešala Oreo a čokoládové Bebe) 75g maslo
150g horká čokoláda 100g smotana na šľahanie (na ganache) 180g smotana na šľahanie 1 plátok želatíny
180g mliečna čokoláda 100g smotana na šľahanie (na ganache) 120g smotana na šľahanie 40g cream cheese 1 a 1/2 plátku želatíny
180g biela čokoláda 100g smotana na šľahanie (na ganache) 120g smotana na šľahanie 40g cream cheese 1 a 1/2 plátku želatíny
horká čokoláda na strúhanie banány
Oreo keksy rozmixujeme najemno, pridáme roztopené maslo. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy, na ktorej spodok sme si dali papier na pečenie.
Smotanu na ganache privedieme k varu a zalejeme ňou na kocky polámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom miešame, až kým nedostaneme hladký krém. Plátok želatíny necháme nabobtnať, vodu z nej vytlačíme, zahrejeme do úplného rozpustenia (nevariť), pridáme ihneď pár lyžíc čoko ganache k želatíne a potom ju vlejeme do zvyšku krému. Dobre premiešame. Smotanu vyšľaháme takmer dotuha, pridáme vychladnutú čoko ganache a došľaháme. Tenkú vrstvu krému dáme na keksíkový korpus, potom naukladáme banány, zalejeme zvyškom krému. Dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme si druhú a tretiu vrstvu presne tým istým spôsobom, akurát šľahačku vyšľaháme aj s cream cheese. Ten môžete vynechať a nahradiť ďalšou šľahačkou. No pri takom množstve čokolády padne vhod trochu cream chesse so slaným nádychom 🙂 Dôležité je, aby bola každá vrstva pred tým, ako na ňu nalejete ďalšiu, stuhnutá. Aby sa vrstvy nezmiešali. Do poslednej vrstvy s bielou čokoládou primiešame nastrúhanú čokoládu.
230g keksíky (ja som zmiešala Oreo a čokoládové Bebe)
75g maslo
150g horká čokoláda
100g smotana na šľahanie (na ganache)
180g smotana na šľahanie
1 plátok želatíny
180g mliečna čokoláda
100g smotana na šľahanie (na ganache)
120g smotana na šľahanie
40g cream cheese
1 a 1/2 plátku želatíny
180g biela čokoláda
100g smotana na šľahanie (na ganache)
120g smotana na šľahanie
40g cream cheese
1 a 1/2 plátku želatíny
horká čokoláda na strúhanie
banány
Oreo keksy rozmixujeme najemno, pridáme roztopené maslo. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy, na ktorej spodok sme si dali papier na pečenie.
Smotanu na ganache privedieme k varu a zalejeme ňou na kocky polámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom miešame, až kým nedostaneme hladký krém.
Plátok želatíny necháme nabobtnať, vodu z nej vytlačíme, zahrejeme do úplného rozpustenia (nevariť), pridáme ihneď pár lyžíc čoko ganache k želatíne a potom ju vlejeme do zvyšku krému. Dobre premiešame.
Smotanu vyšľaháme takmer dotuha, pridáme vychladnutú čoko ganache a došľaháme. Tenkú vrstvu krému dáme na keksíkový korpus, potom naukladáme banány, zalejeme zvyškom krému. Dáme do chladničky stuhnúť.
Pripravíme si druhú a tretiu vrstvu presne tým istým spôsobom, akurát šľahačku vyšľaháme aj s cream cheese. Ten môžete vynechať a nahradiť ďalšou šľahačkou. No pri takom množstve čokolády padne vhod trochu cream chesse so slaným nádychom 🙂
Dôležité je, aby bola každá vrstva pred tým, ako na ňu nalejete ďalšiu, stuhnutá. Aby sa vrstvy nezmiešali.
Do poslednej vrstvy s bielou čokoládou primiešame nastrúhanú čokoládu.