Korpus si spravíme tak, že zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku a sneh z bielok. Vylejeme a rozotrieme na plech na pečenie s papierom na pečenie (20x24cm). Pečieme pri teplote 175st. dozlatista.Necháme vychladnúť.
Kokosové mlieko si dáme na pár hodín do chladu. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme hustú časť z kokosového mlieka a premiešame. Vodu nevylievajte. Pridáme šťavu z citrónu. Ochutnáme a prípadne pridáme viac citrónu/viac cukru. Plátkovú želatinu pripravíme podľa návodu a pridáme ku krému. Krém rozdelíme na polku a do jednej pridáme pár lyžíc kokosu. Ja som pridala cca 5. Mango očistíme a rozdelíme na polovicu. Jadnu polku nakrájame na kúsky a pridáme ku krému bez kokosu. Na korpus dame najprv jednu plnku, vložíme nachvíľu do chladničky stuhnúť. Potom pridáme druhú a opäť dáme stuhnúť. Pripravíme si mangové pyré. Druhú polku manga rozmixujeme najemno, pridáme vodu, ktorá nám ostala z kokosového mlieka (mne ostalo cca 100ml), premiešame a pridáme 2 plátky želatíny podľa návodu. Nalejeme na krém a necháme poriadne stuhnúť 🙂
3 vajcia
3 PL polohrubá múka
3 PL práškový cukor
½ čl prášok do pečiva
Krém:
375g mascarpone
1 plechovka kokosové mlieko
1 veľké mango
1 citrón
2 vanilkového cukru
2 PL trstinový cukor
6 plátkov želatíny
Pyré:
mango
voda z kokosového mlieka
2 plátky želatíny
Korpus si spravíme tak, že zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku a sneh z bielok. Vylejeme a rozotrieme na plech na pečenie s papierom na pečenie (20x24cm). Pečieme pri teplote 175st. dozlatista.Necháme vychladnúť.
Kokosové mlieko si dáme na pár hodín do chladu. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme hustú časť z kokosového mlieka a premiešame. Vodu nevylievajte. Pridáme šťavu z citrónu. Ochutnáme a prípadne pridáme viac citrónu/viac cukru. Plátkovú želatinu pripravíme podľa návodu a pridáme ku krému. Krém rozdelíme na polku a do jednej pridáme pár lyžíc kokosu. Ja som pridala cca 5.
Mango očistíme a rozdelíme na polovicu. Jadnu polku nakrájame na kúsky a pridáme ku krému bez kokosu. Na korpus dame najprv jednu plnku, vložíme nachvíľu do chladničky stuhnúť. Potom pridáme druhú a opäť dáme stuhnúť.
Pripravíme si mangové pyré. Druhú polku manga rozmixujeme najemno, pridáme vodu, ktorá nám ostala z kokosového mlieka (mne ostalo cca 100ml), premiešame a pridáme 2 plátky želatíny podľa návodu.
Nalejeme na krém a necháme poriadne stuhnúť 🙂