icon
249 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

260g hladká múka
4ks škoricový cukor
300g trstinový cukor
4 vajcia
500g nastrúhaná mrkva
180g mleté orechy
350ml kokosový olej
2 čl sódy bikarbóny
2 čl prášok do pečiva
2 čl škorica
½ čl perníkové korenie
štipka soli

Plnka:
150g maslo
300g cream cheese
cukor

Krém:
300g mascarpone
300ml smotana na šľahanie
vanilkový cukor

Všetky sypké ingrediencie zmiešame. Vajcia s cukrom vymiešame dopenista, pridáme sypké ingrediencie a olej. Nakoniec primiešame orechy a mrkvu (po nastrúhaní z nej trošku vytlačte šťavu).
Nalejeme na klasický veľký plech s papierom na pečenie a pečieme pri 175°C.

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Pridáme cream cheese a premiešame. Dávajte pozor, aby mali obe suroviny približne rovnakú teplotu. Inak sa môže plnka zraziť.
Vychladnutý korpus prerežeme, potrieme kyslastým lekvárom a plnkou.
Šľahačku vyšľaháme takmer dotuha. V druhej mise premiešame mascarpone s cukrom podľa chuti, pridáme šľahačku a domiešame dotuha. Krém dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme koláč. Môžeme však iba potrieť. Necháme v chladničku stuhnúť, najlepšie cez noc.

Odpovedz
3. nov 2018