icon
1 / 1
avatar

Aj my sme cez sviatky fičali na filmoch s Tomáškom Holým 🙂 no a samozrejme koláčiky nesmeli chýbať 👍 včera som upiekla metrový koláč, uvarila hrniec kapustnice, spravila za misu majonezového šalátu, takže zatiaľ chudnutie nehrozí 😀💃

Odpovedz
31. dec 2017
avatar

Nie, vcera som piekla znovu 🙂 ale my aj na Vianoce sme mali len zopar a zdravych variant... Tak aj teraz a k tomu nemusim chudnut... Takze sme jedli ako inokedy 🙂

Odpovedz
31. dec 2017
avatar

O polnoci som si zarabala cesto na dalsiu varku medovnickov, dnes budem piect 🙂 muz aj mala sa ich nevedeli dojest 🙂

Odpovedz
31. dec 2017
avatar

Mozem si poprosit recept na tie karamelove kosicky? Dakujem velmi pekne.

Odpovedz
31. dec 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@moniquer tieto filmy nesmú počas sviatkov chýbať 🙂 mňam, to znie na samé dobroty 🙂 veď na chudnutie bude času ešte dojsť, treba si užívať 🙂
@risolino ja som tiež veru opäť piekla, keďže teraz máme obdobie návštev 🙂 u nás sme mali taký mix, snažila som sa aj nejaké tie zdravé, no nechýbali ani klasické 🙂
@nikelca tak to je super, že máš takých vďačných stravníkov 🙂 to musí byť potom radosť vypekať 🙂
@petkaapalo košíčky sú spodok krehké cesto, ktoré som pridávala o pár príspevkov nižšie, označím ťa. A karamel som si niekde pri pečení zapisovala, tak idem pohľadať moje zápisky ;)

Odpovedz
1. jan 2018
avatar
Odpovedz
2. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@petkaapalo paci sa, zdrap papiera najdeny 😉

Karamel:

180ml slahackovej smotany
300 kr. cukor
120g maslo

Cukor dame do panvice s vyssim okrajom alebo hrnca a pocas miesania drevenou varechou alebo silikonovou stierkou nechame rozpustit na nizkom plameni. Ak sa spravia hrudky, nebojte sa, oni sa rozpustia, no nezabudajte miesat. Ak je cukor celkom rozpusteny, uz nemiesajte. Ked tak, iba jemne pokrutte panvicou. Treba davat pozor, aby sa karamel nespalil. Ak mate teplomer, karamel je hotovy, ak ma 175stupnov. Vtedy k nemu hned pridame maslo izbovej teploty a miesame, az kym sa celkom nerozpusti a nespoji s karamelom Pozor, bude to bublat. Odstavime z ohna a pomaly primiesame slahacku, ktora by mala byt tiez izbovej teploty. Pripadne ju zohreme v malom kastroliku. Opat davajte pozor na bublanie. Miesame, az kym sa vsetko krasne nespoji a nevznikne nam hladky krem.

Na spodok kosickov som dala trosku ribezloveho lekvaru, naplnila vychladnutym, no nie stuhnutym karamelom a ozdobila cokoladovym srdieckom ;)

Odpovedz
2. jan 2018
avatar

Dakujem a prajem krasny novy rok.

Odpovedz
2. jan 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@petkaapalo rado sa stalo, a podobne 🙂

Odpovedz
8. jan 2018