icon
1 / 1
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

Zdroj: Pinterest

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

A keď mám hnedé vajco? 😃

Odpovedz
3. apr 2023
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@tosomja tak vtedy bude výsledok prekvapčo 😅

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

Dakujem za tip, ked zozeniem birle vajicka, skusili by sme. Tiez mame doma len hnede 🙂

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@nanula22 chyti to aj na hnede. 😉

Odpovedz
3. apr 2023
avatar
Odpovedz
3. apr 2023
avatar

Krásne nápad. Tiež sa chystáme vyrábať s dcérkou, ale aj s kvietkami.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@ada90 to normálne dáš variť vajco natvrdo a potom farbiť?

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@tosomja das kvietok na vajce. A navlecies to do “silonky”(z pancuch alebo ponoziek to je jedno)
A tak cele to das varit. Klasika cca 10minut.
Potom to mozes kludne nechat este odlezat v tej vode 😉
Potom to vyberies. Odbalis 😉 a ostanu taketo “vzory”.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@maryetta a taká blbá otázka, ale neprejde chuť na vajco, však? 🤣

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@tosomja https://www.kreativita.info/tradicia-vajicka-ma... tu je navod. Ešte sme to neskúšali, tento rok sa chystáme 1x

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@ada90 vyskúšam. Ďakujem

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

Ja som robila v škole so študentmi plus leptanie (špajdľou namočenou v octe). Nie sú brilantné, ale naše. 🙂

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@tosomja chut absolutne nie. Moze byt bielko mierne zafarbene.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

Teraz si pripadam ako z inej planety - vy takto varite/farbite cele vajicka?? Nie vyfuknute skrupiny?? Ze riesite chut a farbu bielka 🫣

My sme vzdy farbili vyfuknute 🤷‍♀️

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@nafka0483 ano, vajicka natvrdo

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

Robievam v cibulových supkach.hnede.
Foto je z vlani.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@nafka0483 v cibulových supkach ich varím normálne natvrdo.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@maryetta prosím Ťa tie žlté ste čím farbili?

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@zuzanna_sc žlte je kurkuma 😉

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@maryetta ďakujem, vyskúšame.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@zuzanna_sc ja som robila niekolko “pokusov” stale hladam nejaky “vylepsovak”.
Odporucam aj napr nejaky stary hrniec. Lebo ozaj zanechava farbivo aj na hrnci 😂 resp trva kym sa to umyje. Tym ze to nechavam dlhsie v hrnci. Niekdy aj pol dna.
Napr “vylepsovak” ze davam aj ocot. 1-2PL.
Taktiez odporucam najprv uvarit “farbivo”. Precedit a az potom varit vajicka v tom.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@emjee
@zuzanna_sc
A to mate vylozene ako dekoraciu? Ci normalne v chladnicke, osupete a zjete?
Asi mi unika pointa, my sme ich farbili kvoli dekoracii, tie co sa za chvilu osupu a zjedia sme nefarbili.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@nafka0483 napr my mame tradiciu ze na velku noc sa pripravuje “kosik”. A ten vezmeme do kostola posvatit-teda pokrmy.
Takze toto malovanie vajicok bolo prave preto. Aby to neboli len obyvajne vajicka ale zdobene.

Odpovedz
3. apr 2023
avatar

@nafka0483 chvíľu na dekoráciu a potom ich normálne zjeme.
Z partnerovej strany je taký zvyk že sa sibacom dávaju uvarené vajíčka na červeno zafarbené,ja ich robím takto.
Samozrejme robíme vajíčka aj vyfukane na dekoráciu.
Každý má iný zvyk.

Odpovedz
4. apr 2023
avatar

@maryetta Ahaa to mi nenapadlo ze takto na posvatie, to vyzera ozaj pekne 🙂

@zuzanna_sc Fiha, my vzdy davame len vyfuknute, ako pises rozne zvyky, dozvedela som aj ja nieco nove 🙂

Odpovedz
4. apr 2023
avatar

@ivanaks toto ste ako robili?

Odpovedz
4. apr 2023
avatar

Surové vajcia sme dali uvariť spolu s cibuľovými šupkami (červené aj žlté, ale veľa - zbierala mi ich ochotná pani z Tempa, čo robí v oddelení zeleniny). Do vody som sypla trošku soli (aby vajcia nepopraskali) a dala za PL octu (octom na vatovom tampóne sme predtým očistili každé vajce). Tie na leptanie sme varili najskôr (dlhšie ako 15 minút, nebudú sa jesť, tak aby boli pekné tmavé- študenti mali len hnedé vajíčka a aj tak to pekne ukázalo) a potom na ne kreslili vzory špajdľou priebežne (podľa potreby) namáčanou do octu. Kým sa varili, tak sme na čisté vajíčka pokládli rastlinky a zamotali ich natesno do gázy a po krajoch zaviazali jej konce na spôsob cukríka a dali variť ako ďalšiu várku (kým sa varili, tak sme leptali tie prvé). Nakoniec sme vajíčka "vyleštili" maslom, aby sa leskli. @tosomja

Odpovedz
4. apr 2023
avatar

Inak, ak chcete len leptať, tak kvôli tmavšiemu zafarbeniu môžete nechať vajíčka v odvare zo šupiek aj celú noc, ale radšej to robte v starom hrnci... @tosomja

Odpovedz
4. apr 2023