icon
1 / 1
avatar

Prosím recept na cesto

Odpovedz
18. apr 2017
avatar

Podarili sa ti,su krasne,mne cesto vyfučalo po vybratí z rury,ale karamelovy krém to zachránil🙂

Odpovedz
18. apr 2017
avatar

Mňam 😉krásne vyzerajú... A ja aj keď som sa prežierala fantastickými koláčik mi od @elmelpel aj tieto by som si dala. A žiadny detox 😀😂😀

Odpovedz
18. apr 2017
avatar

Veď to i mne splaskne ale chuťovo je dobre

Odpovedz
18. apr 2017
avatar

Prosím o recept aj na krém👍

Odpovedz
18. apr 2017
avatar

Vyzeraju ako spravne nastvane Angry Birds 😀

Odpovedz
18. apr 2017
avatar

@dominika86 prve co mi napadlo tiez 😁

Odpovedz
18. apr 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@lulili10 dakujem 🙂 aj ne jeden plech splasol, pritom to bolo rovnake cesto. ale odsledovala som, ze je to teplotou a dlzkou pecenia. nastavila som potom nizsiu teplotu a piekla som ich dlhsie, a boli pekne po vybrati 🙂
@radkatalajkova dakujem 🙂 joj, zeby som sa tebou inspirovala a tiez sa vykaslala na detox? 😅
@dominika86, @gdalka ahahaa, vidite, a mne to vobec nenapadlo :D tak ich nazvem tematicke veterniky 😎
@lenkalienkam, @spitmausi vecer vam napisem 🙂

Odpovedz
19. apr 2017
avatar

@dominika_c mas ich nadherne. Tesim sa na recept

Odpovedz
19. apr 2017
avatar

@dominika_c tak asi nemas prejdenych vsetkych xy levelov pocas dlhych babatkovskych noci, ja ich mam uz hlboko vrytych v pamati 😀 aj ked to bolo uz daaaavno

Odpovedz
19. apr 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

Prepáčte, včera mi to úplne vyfučalo z hlavy. Páči sa 🙂
@jaja195, @spitmausi, @lenkalienkam

240g vody
240g mlieko
8g soľ
20g kr.cukor
240g maslo
285g múka
440-480g vajíčka

V hrnci necháme zovrieť vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo. Keď to vrie, odstavíme z ohňa, ihneď pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame, kým sa všetko nespojí. Vrátime na oheň a odpaľujeme, kým sa cesto pekne neodlepuje od stien hrnca. Cca 2-3min.
Ihneď dáme cesto do misy a na strednom stupni rýchlosti miešame (nie s metličkami, ale s takým tým plochým nadstavcom), alebo ručne s vareškou či silikónovou stierkou, kým cesto mierne nevychladne – dostaneme z neho paru. Potom pridávame po jednom vajíčka, ďalšie zamiešame až vtedy, keď sa to predošlé pekne zapracuje. Cesto má byť vláčne. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a striekame na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200°C, a keď dáme veterníky piecť znížime na 180°C a pečieme zhruba 30 minút, podľa veľkosti. Rúru neotvárame a nestriekame si veterníky na plech dopredu, ale ešte hneď pred pečením. Ja som piekla na dolný a horný ohrev, bez ventilátora. Odsledovala som si dĺžku pečenia, odporúčam najprv skúsiť skúšobný kus. Ja som jeden plech piekla kratšie a spľasol mi. Ďalší som nechala o nejakých 8min dlhšie a vyšiel už pekne 🙂
Krém
Uvarila som si hustý vanilkový puding alebo Zlatý klas (na 300ml mieka 1ks). Do vychladnutého pudingu som primiešala krém, ktorý som si pripravila tak, že som vymiešala mascarpone so sľahačkou a vanilkovým cukrom (pomer 1:1). Ja som najprv trošku krému zašľahala do pudingu mixérom a zvyšok potom už len ručne. Tento krém som dala na spodok veterníkov. Navrch ovocie a potom jahodovy krém, ktorý som pripravila tak, že som zmiešala mascarpone, šľahačku, cukor a potom som k tomu primiešala jahodovú dreň. Dreň som si pripravila iba tak, že som čerstvé jahody rozmixovala v mixéri s nožmi 🙂

@dominika86 haha, veru nie, poznám ich len tak zbežne, nikdy som to nehrala :D

Odpovedz
20. apr 2017
avatar

Ďakujem za recept a prosím ťa to je koľko vajíčok?

Odpovedz
20. apr 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@lenkalienkam uf, to veru neviem, rozbijala som rad za radom, kym som nedosiahla pozadovanu gramaz :D ale takych 8-9 tusim 🙂

Odpovedz
21. apr 2017