@dominika_c ja som robila zo spaldovej parene buchty..a decka zahlasili..dobre su, ale uz take pilinkove nerob 😂
Tiež som robila takú špaldovú knedľu a manžel ma pýtal, aby som mu to namiesto pečiva robila 🙂
@emily76 ahaha, presne tuto frazu pouziva aj moj muz, ked mu nieco nechuti :D :D inak, zalezi velmi od muky. ja som teraz miesala dve, mala som jednu super, bola uplne najemno zomleta, ze clovek ani necitil, ze je spaldova. len neviem, aka to uz bola, lebo ju mam presypanu v doze. mala som jej malo, tak som otvorila lidlovu a ta je presne ako hovoria tvoje deti, "pilinkova" :/ ale nevadi, moj muz, ktory ohrnul nosom, ked ju zbadal, ju nakoniec pochvalil :D
@svetkaadamko ja som bola prekvapena, ze bola naozaj fajn. lebo v takychto receptoch mam pred spaldovou mukou respekt, kedze mi pride taka suchsia 🙂
@raduska12 paci sa 🙂
500g spaldovej muky (ja som mixla dva druhy, povod jednej neznamy, druha bola hladka :D)
140ml mlieka
140ml vody
20g kvasnic
1 CL cukru (ja som dala trstinovy)
1 vajicko
cca 2-3 PL oleja (dala som olivovy)
sol (dala som cca 1 CL)
Vo vlaznom, cukrom osladenom mlieku si spravime kvasok. Ostatne suroviny dame do misy, pridame kvasok a vymiesime. Ja som miesila v robote na najnizsich otackach takych 8-10min. Nechame vykysnut, spravime bochniky a parime 20min. Robila som aj parene buchty, tie som parila tak 10min, zalezi od velkosti 🙂 Po vybrati som ich este potrela olejom.
@dominika_c tak tak, tiež som kadečo poskúšala zo špaldovej múky a nie všetko sa podarilo 🙂 a tak som riskla aj knedľu a podarilo sa 🙂

Vyzerá perfišne napíšeš recept? Ďakujem