icon
1 / 1
avatar

mňam o takomto čase už dávno nejem, ale z každého po jednom by som si dala, vyzerajú na zožranie 😉

Odpovedz
22. júl 2018
avatar

Jeeeej krásne sú. Poprosim recept

Odpovedz
22. júl 2018
avatar

Aj ja by som rada recept

Odpovedz
22. júl 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@majerkovam dakujem 🙂 ja som veru odolala, ale chlapi sa do toho pustili a neostalo nic ;)
@luliu
@anya_13

páči sa 🙂

530g polohrubá múka
200ml vlažné mlieko
20g čerstvého droždia
2 čl kr. cukor
1 a ½ čl soli
100g smotana alebo biely jogurt
100ml olej (použila som olivový)
100g uverených zemiakov

V troche vlažného mlieka a cukru si spravíme kvások. V mise zmiešame múku, cukor, soľ a premiešame. Pridáme všetky ostatné suroviny, vrátane kvásku. Uvarené a vychladené zemiaky najemno popučíme alebo postrúhame. Cesto poriadne vymiesime. Ja som nechala miesiť niekoľko minút v robote. Podľa potreby pridáme múku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme vykysnúť. Z cesta si spravíme placku, do stredu vložíme čokoľvek, čo máme radi (ja som dala do niektorých syr a kúsky slaniny a sušenej šunky a do pizzových pretlak, pizza korenie, kukuricu, syr a šunku. Nakoniec potrieme žĺtkom zmiešaným s troškou mlieka a môžeme posypať. Posypala som parmezánom a sušenou šunkou či pizza korením. Pečieme dozlatista. Piekla som najprv na 180st. a potom ku koncu som zvýšila na 200st.

Odpovedz
22. júl 2018