icon
1 / 1
avatar

Wau. Krásna... Môžem poprosiť rcpt?

Odpovedz
23. feb 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@casperka1980 dakujem 🙂 jasne, pridam neskor, ked budem pri pc 🙂

Odpovedz
23. feb 2017
avatar

@dominika_c môžeš aj skôr neuveríš, ale dnes som čítala všetky recepty na mrkvovú tortu, že zajtra urobím 😀

Odpovedz
23. feb 2017
avatar

aj ja pls. receptik 🙂

Odpovedz
23. feb 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@casperka1980
@lussia151lucia
@mirka_goga paci sa 🙂

Korpus:
300g mletych mandli
160g mrkvy
6 vajicok
1 jablko
1 PL prasku do peciva
1/3 CL kypriaceho prasku
100g trstinoveho cukru
stipka soli

Krem:
500g mascarpone
1 a 1/2 vanicky jemneho tvarohu
1 a 1/2 kelimku smotany na slahanie
1/2 kelimku kyslen smotany
sladidlo podla chuti (ja som davala sirup agave)
Mandle oprazime na panvici, nehame vychladnut. Mrkvu nastruhame najemno, nechame odkvapkat v sitku a poriadne vytlacime stavu. Jablko nastuhame na hrubsie ako mrkvu.
Vajicka som poriadne vyslahala s cukrom a stipkou soli. Nakoniec som pridala prasok do peciva a sodu bikarbonu. Potom som opatrne primiesala silikonovou stierkou na 2x-3x orechy s mrkvou a jablkom. Piekla som na 160st. cca 45. Nechala chvilu vychladnut v trube, potom vonku. Vychladnuty korpus som prerezala na 3x. Korpus som potrela dzemom a naplnila plnkou.
Na plnku som vymiesala mascarpone s tvarohom a s agave, pridala som smotanu a nakoniec slahacku (mozte si ju bud dopredu vyslahat a opatrne primiesat). Ja pridam ku kremu tekutu a slaham, kym krem nebude dostatocne husty. Ale pozor, aby sa vam nezgrcla, musite to vediet odhadnut.

Odpovedz
23. feb 2017