@girlie_konik to by aj mna zaujímalo 🤔
pretoze viacnasobnym prevarenim sa zvysuje koncentracia skodlivych latok. ide najma o dusicnany, arzen, ci fluorid a ine veci ktore sa bezne vo vode nachadzaju. Ale kludne priznam, ze som si kladla otazku, ako to je napriklad s polievkou, ktora sa vari par hodin a zohrieva? V kazdom pripade, kedze ma to nestoji vela, tak radsej prevarenu vodu vylejem, vychladnutu odlozim na kvety a pod a urobim si cerstvu
@lenkike teplo meni chemicke latky. Tomu verim. Napriklad preto sa niektore potraviny nemaju zohrievat, pretoze pri prvom zohrievani sa vyvoria dusicnany a proi dalsom sa tiet menia na dusitany, ktore su skodlive... ale este raz, nie som chemik, nevyznam sa do toho, len mi to tak vzdy bolo povedane a nic ma to nestoji, tak beriem.
@cookie29 trochu som googlila, snažila som sa nájsť nejaký vierohodnejsi zdroj a tento článok sa mi celkom pozdáva https://plzen.rozhlas.cz/jak-nebezpecna-je-prev...

4x prevarena voda je lepsia ako 1x 😂😂😂